Mergi la conţinutul principal

Astăzi se decide soarta clădirii Spitalului de Pneumoftiziologie de pe strada Campiniu

• proiectul ce vizează cumpărarea imobilului în care funcţionează spitalul va fi supus la vot în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi • luna trecută, consilierii şi-au dat acordul, tot prin vot, pentru achiziţionarea clădirii dispensarului T.B.C., situată pe strada Belvedere • în toamna acestui an, expiră mandatul actualului manager, Ştefan Sînpetru

 

Consilierii judeţeni vor vota astăzi, în cadrul şedinţei lunare, proiectul de hotărâre privind aprobarea cumpărării imobilului situat în municipiul Brăila, situat pe strada R.S. Campiniu. Concret, este vorba de spaţiul în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie.

Luna trecută, aleşii locali au votat achiziţionarea unui alt imobil, situat pe strada Belvedere, locaţie în care funcţionează dispensarul T.B.C., aflat în directa subordine a spitalului mai sus menţionat. Suma pe care judeţul a plătit-o din propriul buget pentru a cumpăra clădirea dispensarului este de 100.000 euro, la cursul BNR din ziua efectuării plăţii. În proiect se mai specifică faptul că unitatea spitalicească a fost dotată cu aparatură de diagnostic RX, cu aparatură pentru developarea filmelor radiologice şi este autorizată sanitar pentru activităţi nucleare până în anul 2019.

“Mâine, este pe ordinea de zi cumpărarea imobilului. Eu am venit aici (pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean -n.r.) cu gânduri constructive, nu distructive. Sper să treacă proiectul. Pentru mine, personal, domeniul sănătăţii este o prioritate. Faptul că noi cumpărăm aceste două imobile este un lucru benefic pentru cetăţeni. În viitorul apropiat, sperăm să le şi modernizăm, astfel încât să creăm servicii mult mai utile, mai bune pentru cetăţeni”, ne-a declarat Fracisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila.

În luna noiembrie a acestui an, mandatul actualului manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Ştefan Sînpetru, se va încheia. Întrebat dacă s-a gândit ce se va întâmpla cu această funcţie din toamnă, Chiriac ne-a precizat că este destul de devreme pentru a lua o decizie. “În momentul de faţă, domnul Sînpetru este manager. La momentul expirării mandatului, vom lua o decizie: o prelungire a mandatului sau, eventual, scoaterea postului la concurs. Până atunci, nu mă interesează acest subiect. Pe noi ne interesează spitalul în momentul de faţă”, a mai spus acesta.

Ştefan Sînpetru este managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din anul 2009, iar de atunci şI până în prezent, activitatea sa profesională a fost evaluată, anual, cu calificativul “Foarte bine”, aşa cum ne-a declarat acesta. “Problema mea cea mai importantă este să-mi realizez contractul de mandat, să mă concentrez pe buna funcţionare a spitalului, urmând ca la sfârşitul mandatului, în urma evaluării, să văd ce decizie se va lua în legătură cu viitorul meu profesional. În toţi anii de când sunt manager, am fost apreciat cu calificativul «Foarte bine», în sensul că am realizat acei indicatori de mandat. Din punctul meu de vedere, faptul că am reuşit să traversăm acreditarea spitalului cu acel nivel de conformitate foarte ridicat, e un motiv de mândrie”, ne-a spus managerul Ştefan Sînpetru.

Nivelul de conformitate obţinut de Spitalul de Pneumoftiziologie a fost peste 97%, procent ce plasează unitatea spitalicească în topul naţional pe tema acreditării.

Reamintim că, în anul 2007, Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra clădirii de pe strada R.S. Campiniu, unde funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie. Aşa a ajuns Congregaţia “Jesu” să fie proprietarul imobilului, iar Consiliul Judeţean chiriaş. Încă din anul 2012, au început negocierile între proprietar şi autoritatea locală pentru cumpărarea clădirii, însă nu s-au înţeles la preţ. Au urmat evaluări peste evaluări, sumele vehiculate fiind de ordinul sutelor de mii de euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro