Mergi la conţinutul principal

Astăzi, la Polivalentă începe Trofeul Carpaţi

• ediţia a 51-a reuneşte la start patru naţionale, România A şi B, Angola şi Japonia • competiţia a fost prefaţată miercuri într-o conferinţă de presă • Televiziunea Română transmite, în direct, Trofeul Carpaţi

 

Începând de astăzi şi până duminică, patru super-echipe de handbal feminin fac spectacol la Brăila, cu prilejul celei de a 51-a ediţii a Trofeului Carpaţi. La acest final de săptămână, Televiziunea Română va transmite partidele de handbal dintre naţionalele a trei ţări, un handbal de cel mai înalt nivel, la care participă naţionala României, semifinalistă la ultimul campionat european, cea a Angolei, care este campioana Africii, şi cea a Japoniei, vicecampioana Asiei. A patra reprezentativă care participă la acest turneu internaţional amical este naţionala de tineret a României.

Meciurile vor fi transmise în direct de la Sala Polivalentă din Brăila după următorul program:

Vineri, 31 mai

Angola – Japonia, ora 15:00 – TVR 3
România A – România B, ora 17:30 – TVR 2

Sâmbătă, 1 iunie

România B – Angola, ora 15:00 – TVR 3
România A – Japonia, ora 17:30 – TVR 2

Duminică, 2 iunie

România B – Japonia, ora 15:00 – TVR 3
România A – Angola, ora 17:30 – TVR 2

Comentatori: Dragoş Bocanaciu şi Dragoş Cojocaru

 

Trofeul Carpaţi, turneu pregătitor pentru Campionatul Mondial

 

Ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi a fost prefaţată miercuri de o conferinţă de presă organizată în Sala Oglinzilor de la Teatrul Maria Filotti, la care au participat antrenorii celor trei naţionale, România fiind reprezentată de suedezul Tomas Ryde, cel care a adus cu România bronzul la Campionatul Mondial din 2015.

La acest eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ, Francisk Chiriac, primarul Marian Dragomir, antrenorii echipelor HC Dunărea, Aurelian Roşca şi Cristian Preda, şi, nu în ultimul rând, profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului de handbal brăilean, organizatorul Trofeului Carpaţi.

“Ne bucură faptul că FRH ne-a acordat onoarea de a organiza acest important eveniment sportiv. Le urez bun venit echipelor şi sunt convins că se vor simţi bine la Brăila, în faţa unui public fin cunoscător al handbalului, care va crea o atmosferă de sărbătoare în Polivalentă”, a declarat cu acest prilej preşedintele CJ.

Toţi ceilalţi antrenori au spus la unison că această competiţie este benefică turturor naţionalelor în perspectiva Campionatului Mondial de handbal care va avea loc în Japonia, la sfârşitul acestui an.

Suedezul Tomas Ryde, antrenorul principal al naţionalei României, consideă că această competiţie este binevenită pentru formarea unei naţionale puternice pentru modiale, dar şi că regretă că nu poate conta pentru moment pe două jucătoare foarte bune, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi. Suedezul consideră că este un moment prielnic pentru a depista jucătoare tinere, pe care să se bazeze la competiţia mondială. “Este un turneu puternic, cu echipe cu stiluri diferite de joc, un moment important de evaluare a jucătoarelor pe care ne vom baza la Campionatul Mondial din Japonia, care va începe la finalul lunii noiembrie”, a punctat antrenorul Tomas Ryde.

“Suntem fericiţi şi încântaţi că organizăm acest turneu şi sper să fim la înălţimea exigenţelor valoroaselor jucătoare care ne vizitează oraşul. Împreună cu Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean vom duce la bun sfârşit acest eveniment sportiv, să demonstrăm că suntem o gazdă bună, iar publicul spectator să umple Polivalenta în toate cele trei zile ale turneului”, a declarat profesorul Marian Neta,vicepreşedintele clubului HC Dunărea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro