Astăzi, apare pe piaţă nr. 6 al "Obiectiv Cultural" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Astăzi, apare pe piaţă nr. 6 al "Obiectiv Cultural"


Pe fondul împlinirii a 20 de ani de la acea zi neagră, în care marele istoric al religiilor Ioan Petru Culianu a fost victima unui asasinat abominabil, redactorii "Obiectiv Cultural" v-au pregătit un dosar orientat asupra gândirii culiane, asupra misterului crimei săvârşite pe 21 mai 1991 la Chicago, asupra lipsei de probe edificatoare din dosarul de urmărire informativă, aflat la CNSAS, al savantului, asupra ipotezelor legate de autorul omorului şi asupra multor alte detalii legate de acest caz.

Rubrica "Portretul" vă rezervă un fragment substanţial şi de o impresionantă fineţe analitică din cartea sociologului şi antropologului ieşean Nicu Gavriluţă, decan al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza", "Culianu, jocurile minţii şi lumile multidimensionale".

La întrebarea "Trebuie înnoit limbajul religios sau nu?", vor răspunde, în cadrul unei anchete, reputatul teolog şi istoric al ideilor Mihail Neamţu, scriitorul, istoricul şi publicistul Ovidiu Pecican, scriitorul Adrian Buzdugan şi cercetătoarea Alexandra Tomiţă, autoarea volumului "O istorie «glorioasă». Dosarul protocronismului românesc".

"Hitleristul sună întotdeauna de două ori" este titlul polemicii din această lună semnată de Laszlo Alexandru, iar la rubrica "Jurnal de companie", veţi putea citi o mărturie a schimbărilor de mentalitate survenite în lumea niponă după dezastrul din 11 martie 2011, văzute prin ochii lui George Şipoş.

Rubrica "Poetul lunii" îl are în centrul ei pe Nicolae Coande.

De asemenea, veţi putea citi în exclusivitate o excepţională corespondenţă între poetul dizident Viorel Padina şi Adrian Merfu, constând în două scrisori care, într-un limbaj inovator, dezbat aspecte extrem de complexe privind problema transcendenţei.

În numărul din această lună al "Obiectiv Cultural" mai puteţi citi: un editorial semnat de Marian Coman, tratând un tabu periculos al culturii române; un fragment din romanul în curs de aparaţie al scriitorului basarabean Mihail Vakulovski, "Tovarăşi de cameră. Student la Chişinău"; cronici de carte semnate de Cristian Robu-Corcan ("Gândirea captivă", de Czeslaw Milosz) şi Liviu G. Stan ("Privind la suferinţa celuilalt", de Susan Sontag) etc. La rubrica "Filmul", veţi putea citi o cronică semnată de poeta Diana Corcan pe marginea filmului din 2009 al regizorului rus Alecsandr Proshkin, "Chudo", a.k.a "Minunea".

Suplimentul "Obiectiv Cultural" se distribuie gratuit împreună cu cotidianul "Obiectiv Vocea-Brăilei". Pe internet, revista poate fi citită la www.obiectivcultural.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro