Mergi la conţinutul principal

Astăzi ajung la Brăila 10 autobuze noi

• la recepţia acestui lot de maşini vor participa şi oficiali de rang înalt din partea statului turc, acolo unde sunt produse autobuzele • ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş şi Muzaffer Arpacioglu, directorul fabricii de autobuze din Turcia, sunt câţiva dintre membrii de seamă ai delegaţiei care însoţeşte convoiul de maşini la Brăila • următorul lot de 10 autobuze va sosi la mijlocul lunii august

 

Veşti bune pentru brăilenii care circulă cu mijloacele de transport în comun: astăzi ajunge la Brăila primul lot de 10 autobuze, marca Karsan, din cele 20 cumpărate recent de către operatorul public - SC “Braicar” SA. Este vorba despre 4 maşini de capacitate mică, similare celor care circulă deja de luni bune pe liniile 16 şi 17, şi încă 6 maşini de medie capacitate, toate cu platformă joasă destinate transportului urban în comun de persoane. Achiziţia s-a parafat la începutul acestei luni, pentru întreg lotul de 20 de maşini (4 de capacitate mică şi 16 de medie capacitate), furnizorul rămânând în continuare “Anadolu Automobil Rom”, importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan, partenerul tradiţional, de acum, al “Braicar” şi care a livrat deja o bună parte din actuala flotă a companiei locale de transport. “Livrarea autobuzelor are loc cu mult înainte de termenele din contract şi este programată astăzi, la eveniment anunţându-şi participarea oaspeţi de seamă din partea Turciei, acolo unde au fost fabricate autobuzele cumpărate de «Braicar». Mai precis, este vorba despre ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Korai Ertaş, directorul general al «Karsan Otomotiv», Muzaffer Arpacioglu, şi directorul executiv al aceleiaşi companii, Kagan Deniz, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, Murat Demiray, precum şi reprezentanţi din partea «Anadolu Automobil»“, ne-a declarat primarul municipiului, Marian Dragomir. De asemenea, sursa citată a adăugat că lotul II, de încă 10 autobuze de medie capacitate, va ajunge la Brăila, tot înainte de termen, peste circa 3 săptămâni, adică undeva înainte de Zilele Brăilei.   

De precizat că achiziţia celor 20 de autobuze noi s-a făcut la un preţ de 8,29 milioane lei, fără TVA, apropiat de preţul de pornire al licitaţiei (8,3 milioane lei, fără TVA). Banii necesari au fost asiguraţi de către Consiliul Local Municipal Brăila care, în cursul lunii aprilie a.c., a aprobat majorarea capitalului SC „Braicar” cu suma de 8,3 milioane lei, astfel încât operatorul public să poată cumpăra autobuze noi-nouţe.

După ce vor fi înmatriculate, autobuzele ce vor fi, astăzi, recepţionate în cadru festiv de către autorităţile locale vor fi introduse în traseele pe care le gestionează “Braicar” pentru a suplimenta, în primă fază, numărul de maşini, urmând ca, cel mai probabil, lotul II să înlocuiască autobuzele mai vechi, marca BMC, aflate în exploatere deja de 12 - 13 ani. În acest mod, speră autoritatea locală şi operatorul de transport, vor fi îmbunătăţite condiţiile de transport în comun în oraşul nostru. 

Reamintim că, în cursul lunii mai, “Braicar” a lansat în SEAP anunţul privind organizarea licitaţiei pentru cumpărarea a 20 de autobuze noi - 16 de medie capacitate, plus alte 4 de capacitate mică, valoarea totală a achiziţiei fiind estimată la 8,3 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a circa 1,8 milioane de euro. În cadrul licitaţiei a intervenit o întârziere în contextul în care a fost formulată o contestaţie din partea importatorului în România al mărcii BMC (British Motor Corporation). CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), ca primă instanţă având competenţă de soluţionare în litigii pe parte de achiziţii publice, le-a respins acestora acţiunea, ca nefondată. Ulterior contestatarii au ales să nu meargă la instanţă cu acest litigiu, context în care autoritatea contractantă, adică “Braicar” a putut trece la atribuirea contractului către unicul ofertant la licitaţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro