Mergi la conţinutul principal

Astăzi încep probele orale ale Bacalaureatului

• pe 3 şi 4 iunie, absolvenţii de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română • probele scrise vor debuta pe 1 iulie

 

Pentru elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, cursurile s-au încheiat, bacalaureatul începe! De astăzi şi până pe 13 iulie, absolvenţii de liceu vor susţine “examenul maturităţii”, prima probă orală fiind cea la limba şi literatura română. Astfel, pe 3 şi 4 iunie, candidaţii sunt aşteptaţi la testare, urmând ca pe 7, 10 şi 11 iunie aceştia să susţină proba de evaluare a competenţelor digitale. De precizat că absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile pe 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei digitale în zilele de 7 şi 11 iunie.

Ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă străină este programată în zilele de 12 şi 13 iunie. 

După competenţe, absolvenţii de liceu vor avea două săptămâni de pauză până la probele scrise. Prima testare, cea la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 1 iulie, iar pe 3 iulie bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, este programată pentru data de 4 iulie.

Primele rezultate de la BAC vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

La probele de evaluare a competenţelor, absolvenţii de liceu primesc calificative - începător, avansat, experimentat. Candidaţii care nu participă la probele orale nu pot susţine apoi probele scrise. 

Reamintim că la examenul de bacalaureat de anul trecut absolvenţii au susţinut mai întâi competenţele, în luna februarie, şi în vara probele scrise. Anul acesta, Ministerul Educaţiei a luat decizia de a se reveni la formula iniţială: iunie - probele orale, iulie - cele scrise. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro