Mergi la conţinutul principal

Aspectul pieţelor brăilene, subiect de dispută între PNL şi PSD

• consilierii municipali au aprobat, recent, valoarea redevenţei ce va fi plătită în acest an de SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor către municipalitate • subiectul a stârnit nemulţumiri în rândul consilierilor PNL Brăila, care au criticat modul în care arată pieţele din oraş, în contextul în care societatea percepe taxe de la comercianţi • cum era de aşteptat, nici primarul Marian Dragomir nu a ratat ocazia să le amintească liberalilor că ar fi putut să ia măsuri din timp, pe vremea când Costel Bălan era directorul APT

 

Membrii CLM Brăila au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare valoarea redevenţei pe care SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA o are de plătit către Primărie în acest an, pentru bunurile concesionate. Mai exact, consilierii au stabilit să menţină redevenţa aşa cum a fost în ultimii trei ani, plecând de la considerentul că şi societatea a menţinut, la rândul său, preţurile şi tarifele la acelaşi nivel. Astfel, potrivit raportului proiectului de hotărâre, SC APT va avea de plătit pentru anul 2017, suma de de 340.038 lei, respectiv 28.336,50 lei pe fiecare lună.

Interesant este că subiectul a stârnit un val de nemulţumiri în rândul consilierilor municipali ai PNL în momentul dezbaterilor din plen, aceştia ridicând problema condiţiilor în care comercianţii din Brăila sunt nevoiţi să lucreze, în contextul în care li se percep taxe de către SC APT.

„Domnule primar, o parte din această redevenţă este alcătuită din sumele percepute ca taxe de către APT comercianţilor din pieţe, târguri şi oboare. Dar pentru a se percepe aceste taxe, atât comercianţii cât şi clienţii trebuie să aibă condiţii omeneşti, primitoare în pieţe. Dumneavoastră aţi spus că doriţi să modernizaţi pieţele Brăilei. Iar dacă până acum considerăm că v-aţi ţinut de cuvânt, vă rog să aveţi în vedere, în primul rând, Piaţa Concordiei, care este un dezastru. Este o ruşine pentru Municipiul Brăila! Mai ales că aceasta ar trebui să rivalizeze cu Piaţa Amzei din Bucureşti, dacă am păstra proporţiile. De asemenea, vă rog foarte mult să luaţi în consideraţie şi alt aspect: în Piaţa Concordiei vadul comercial s-a modificat. De aceea este necesar ca viitorii clienţi să aibă condiţii cât de cât acceptabile. Clienţii ocolesc Piaţa Concordiei dintr-un singur punct de vedere: lipsa microclimatului”, a declarat consilierul PNL Petrică Popa.

 

Răzbunarea lui Dragomir

Vizibil deranjat de intervenţia liberalului, primarul Marian Dragomir nu a ratat ocazia să îi reamintească faptul că toate criticile aduse acum sunt aproape inutile, în contextul în care în ultimii ani director la Piaţă a fost Costel Bălan, în prezent consilier municipal PNL.

„Vă mulţumesc domnule Popa pentru faptul că apreciaţi modul în care am început modernizarea Pieţelor. Bănuiesc că atunci când spuneaţi că Piaţa Concordiei este o ruşine pentru Municipiul Brăila nu vă refereaţi şi la mandatul domnului Costel Bălan. Atunci probabil că nu era o ruşine. A devenit acum! În ceea ce priveşte intenţiile noastre, vă asigur că vor fi total diferite - aşa cum se şi vede -, faţă de cele în care, într-un anumit moment, un coleg de-al nostru din Consiliul Local conducea această Administraţie a Pieţelor şi Târgurilor şi care ar fi putut să ia măsuri pentru ca astăzi, Piaţa Concordiei să nu fie «o ruşine pentru Municipiul Brăila». Dar pentru că luăm în calcul invitaţia dumneavoastră de modernizare, eu mulţumesc tuturor celor din Consiliul Local care au votat bugetul Municipiului Brăila - deci inclusiv dumneavoastră -, pentru că vom putea să demarăm investiţii prin majorarea capitalului la Piaţă, inclusiv pentru piaţa de gros - acel proiect comun al consilierilor PSD, PNL şi PC”, a afirmat Dragomir, cu precizarea că vor fi modernizate şi alte pieţe.

Edilul-şef s-a arătat încântat de ritmul în care se lucrează la Piaţa Microhală, manifestându-şi speranţa că în cele din urmă în toate pieţele din Brăila se va putea realiza microclimatul dorit.

Domnule primar, din câte ştiu eu, la capitolul modernizări, indiferent de ce domeniu ar fi vorba a fost şi va fi voinţa primarului ales în acea perioadă (n.r. - Aurel Simionescu). Sper ca dumneavoastră să aveţi un alt fel de voinţă, în comparaţie cu ceilalţi primari post revoluţionari”, a mai completat Popa.

„Este şi voinţa primarului, dar nu trebuie să uităm că cei care sunt într-o funcţie de conducere îşi iau salariul pentru voinţa şi pentru capacităţile lor manageriale”, a replicat imediat primarul.

În cele din urmă spiritele s-au calmat şi proiectul privind redevenţa anuală a SC APT a fost aprobat cu 22 voturi „pentru”. Precizăm că Daniela Rădulescu, consilier municipal ALDE, nu a participat la vot pentru a nu se regăsi într-o stare de incompatibilitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro