Asociația ACADEMICA PROIECT Brăila a câștigat o nouă finanțare nerambursabilă prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, pentru proiectul VitalSenior: îmbătrânire activă prin sport (2023-2-RO01-KA182-SPO-000173313). Proiectul se derulează în perioada 01.03.2024 – 31.08.2025 și își propune să contribuie la incluziunea socială a persoanelor de vârsta a treia din județul Brăila prin organizarea de activități sportive.
VitalSport: îmbătrânire activă prin sport continuă proiectele de mare succes Academia Bunicilor și Locul de joacă pentru bunici, ambele solicitări de finanțare câștigând punctajele cele mai mari la evaluarea Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, linia de finanțare pentru Educația Adulților, la sesiunile din 2021 și respectiv 2023. Cele trei proiecte sunt coordonate de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, iar imagini de la activitățile zilnice cu seniorii, inclusiv pentru noul proiect, pot fi văzute pe pagina de Facebook a Academiei Bunicilor.
Prin VitalSport: îmbătrânire activă prin sport ne propunem să dezvoltăm 10 (zece) ateliere sportive pentru seniorii brăileni, susținute de voluntarii noștri. În acest sens, Asociația ACADEMICA PROIECT invită toate persoanele interesate să se înscrie, conform calendarului de mai jos, ca: participanți la activitățile noastre, voluntari (coordonator de atelier) sau membri în comisia de selecție a dosarelor. Condiții de înscriere:
1. pentru participanții la activități
- vârsta minimă: 55 de ani;
- condiție fizică bună (se solicită Adeverință medicală eliberată de medicul de familie);
- dorință de socializare cu persoane cu preocupări similare, aflate în aceeași categorie de vârstă;
- disponibilitate de timp pentru a putea participa la activități. Fiecare din cei interesați se poate înscrie la unul sau mai multe ateliere din cele propuse.
2. pentru voluntari (coordonatori de ateliere)
- vârsta minimă: 18 ani;
- să propună și să susțină un atelier pentru seniori. Criteriile de acceptare a atelierelor propuse de voluntari sunt legate de adecvarea la vârsta publicului-țintă și formarea grupei de lucru;
- disponibilitate de timp (1-2 întâlniri săptămânale; maxim 90 min./întâlnire).
Coordonatorii de ateliere pot participa la un stagiu de formare în una din țările europene ale programului Erasmus+ (Bulgaria – 8 locuri și Cipru – 2 locuri), cu asigurarea tuturor cheltuielilor aferente din partea finanțatorului. Condițiile de selecție pentru participanții la mobilități sunt următoarele:
A. Criterii generale:
- dorință de implicare în proiect, dovedită prin Scrisoarea de Intenție - 40 puncte
- dorință de a lucra cu seniorii - 40 p (menționați atelierul pe care doriți să-l susțineți și ce argumente vă susțin candidatura)
- experiență în activități sportive/educative, dovedită prin CV-ul european - 20 p
B. Criterii specifice:
- experiență în domeniul în care dorește să devină formator. Lipsa de experiență nu este un criteriu eliminatoriu - 80 p
- experiență în activități cu seniorii - 20 p.
Calendarul selecției:
- publicarea anunțului în presa locală și în mediul online: 19 martie 2024
- depunerea dosarelor: 25 martie 2024
- selecția dosarelor: 27 martie 2024
- anunțarea rezultatelor: 27 martie 2024
- depunerea eventualelor contestații: 29 martie 2024 (48 de ore de la anunțarea rezultatelor)
- anunțarea rezultatelor finale: 31 martie 2024.
3. membri în comisia de selecție a participanților în mobilități
- vârsta minimă: 18 ani;
- experiență în proiecte Erasmus+, de preferat în educația adulților sau experiență cu seniorii.
Înscrieri până la data de 25 martie 2024.
Pentru detalii suplimentare puteți suna la 0752.892.404.
Comitetul Director al Asociației ACADEMICA PROIECT