Mergi la conţinutul principal

Asociația “ARIN”, acțiune de igienizare în Parcul Monument

* voluntari au fost elevi și membri ai grupului “Problema de pe strada mea” * tinerii vor să repete acțiunea și în toamnă

 

“După-atâta frig și ceață” și după atâta izolare, bucuroși că s-au putut întâlni din nou, mai mulți tineri entuziaști au simțit și nevoia să se facă utili și, în același timp, să atragă atenția asupra spațiilor verzi din oraș.

Astfel, cu ajutorul Asociației “ARIN”, tinerii au mers săptămâna trecută în Parcul Monument pentru o acțiune de igienizare, ocazie cu care au împărțit “fluturași” cu un scurt mesaj de sensibilizare. Din cauza vegetației foarte dese și înalte, cantitatea de gunoaie adunată a fost mai mică decât se așteptau inițial voluntarii, însă tinerii participanți și-au propus să repete acțiunile în toamnă și în primavara  anului viitor.

“Cu toate că pe 5 iunie este Ziua Internațională a Mediului, acțiunea nu și-a propus în mod special să celebreze această zi. A devenit un loc comun ca politicienii să apară cu astfel de ocazii, sa planteze un pomișor, să organizeze un seminar, să adune un gunoiaș și după aceea să se întoarcă la treburile lor și să facă în continuare legi proaste! Noi nu ne-am propus să fim ca ei! Noi nu iubim natura de câteva ori pe an, în anumite zile, noi o iubim permanent”, a declarat reprezentantul Asociației ARIN.

Voluntarii care au curățat o zonă din Parcul Monument au fost elevi de la Școala Gimnazială “Anton Pann” și de la Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, precum și din grupul “Problema de pe strada mea”.

“Asociația ARIN le mulțumește tuturor participanților și celor care au sprijinit acțiunea: Primăria Brăila și SUPAGLC, RER Ecologic Service SRL Brăila, precum și sponsorilor, care au dorit să rămână anonimi. Îi așteptăm, cu alte ocazii, și pe alți cetățeni ai Brăilei care vor să se implice”, au transmis reprezentații Asociației “ARIN”printr-un comunicat de presă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro