Mergi la conţinutul principal

Asistentul medical acuzat de agresiune sexuală a scăpat de arestul preventiv. Este în arest la domiciliu

la data de 5 decembrie, Tribunalul Brăila a admis contestația inculpatului B. Aurelian Cristian și a înlocuit măsura arestării preventive luată față de acesta, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile • la jumătatea lunii noiembrie, Judecătoria Brăila a prelungit măsura arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 60 de zile, de la 21 noiembrie 2023 până pe 19 ianuarie 2024, dar inculpatul a formulat contestație • asistentul specialist de la Spitalul 3 este acuzat că ar fi agresat o minoră în luna mai, acesta fiind deja trimis în judecată de procurori, următorul termen fiind stabilit pentru 8 decembrie

 

Asistentul acuzat de agresiune sexuală a scăpat de arestul preventiv. Pe 5 decembrie, Tribunalul Brăila a dispus măsura arestului la domiciliu față de inculpatul B. Aurelian Cristian. S-a admis contestația împotriva soluției primei instanțe. În luna noiembrie, Judecătoria Brăila a prelungit măsura arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 60 de zile, de la 21 noiembrie 2023 până în ianuarie 2024, însă acesta a formulat contestație, iar la instanța superioară a obținut câștig de cauză. „Admite ca fondată contestația formulată de inculpatul B. Aurelian-Cristian împotriva încheierii din ședința publică din data de 21.11.2023, pronunțată de Judecătoria Brăila. Înlocuiește măsura arestării preventive luată față de inculpat, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.12.2023 până la data de 03.01.2024, inclusiv. Pe durata măsurii arestului la domiciliu impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din mun. Brăila, fără permisiunea instanței de judecată. Inculpatul are următoarele obligații: să se prezinte în fața instanței ori de câte ori este chemat; să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată sau cu reprezentanții legali ai acesteia. Inculpatul poate părăsi imobilul pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. Supravegherea respectării de către inculpatul B. Aurelian-Cristian a obligațiilor ce-i revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare. În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă din 23.06.2023 emis de Judecătoria Brăila. Definitivă”, este soluția pronunțată de Tribunalul Brăila.

Asistentul specialist de la Spitalul 3 este acuzat că ar fi agresat o minoră în luna mai, acesta fiind deja trimis în judecată de procurori, următorul termen fiind stabilit pentru 8 decembrie.

Reamintim că incidentul s-a întâmplat în data de 3 mai, la spitalul din Hipodrom, iar tatăl fetei a transmis o sesizare la redacția cotidianului nostru, reclamând faptul că fiica sa, de 15 ani, a ajuns la spital pentru gimnastică, însă aici asistentul a dezbrăcat-o și ar fi pipăit-o. S-a dat startul cercetărilor la Poliție, iar apoi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată.

În urma probatoriului administrat, la data de 23 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila-Biroul Investigații Criminale l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pe bărbatul în vârstă de 36 de ani, din Brăila.

S-a dispus începerea judecății asistentului specialist acuzat de agresiune sexuală asupra minorei din Însurăței. Dosarul apare înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, în data de 14 iulie, iar în cauză s-a stabilit primul termen de judecată pentru șase octombrie, însă apoi s-a dispus amânarea pentru data de trei noiembrie, apoi a venit o altă amânare, pentru decembrie, pentru ca inculpatul să depună unele acte.

 

Arestarea

După cum se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătorie, la data de 23 iunie, procurorii au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive față de un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, iar cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. ”La data de 03.05.2023, în jurul orei 13.00, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, se afla la o ședință de kinetoterapie la un centru de recuperare, unde urma un tratament, inculpatul a atins-o în zona sânului drept, a lovit-o cu palma peste fund și a sărutat-o pe buze, fără acordul acesteia, în scopul obținerii unei satisfacții sexuale. Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale și continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, au stabilit procurorii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro