Asistenţii medicali, pregătiţi să devină mai buni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Asistenţii medicali, pregătiţi să devină mai buni

• prin intermediul unui program de formare medicală continuă, finanţat cu bani de la UE , 32 de asistenţi medicali din Brăila, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, vor participa, timp de 10 luni, la cursuri de perfecţionare în domeniul materno-fetal • pe lângă diplome şi creditele EMC pe care le vor primi, asistenţii medicali vor avea şansa să participe şi la congrese, conferinţe naţionale şi la schimburi de experienţă în Danemarca

 

Un proiect cu finanţare europeană implementat de Spitalul Clinic Dr.I.Cantacuzino din capitală le da şansa mai multor asistente medicale din Brăila, dar şi din alte judeţe, să-şi dezvolte cunoştinţele şi competenţele în domeniul materno-fetal. Totul, în cadrul unui program de formare medicală intitulat “Start în viaţă- program de formare medicală pentru sănătatea femeii şi copilului”, la care vor participa, timp de 10 luni, 32 de asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Fiecare cursant va participa la 10 module, a câte 20 de ore fiecare, din care 7 ore de pregătire teoretică şi 13 ore de pregătire practică.  “Sunt formate 3 grupe, astfel prima grupă este formată din 12 asistente şi celelalte din 10 asistente.  Am început pe data 3 octombrie cu prima grupă. Cursurile teroretice şi practice au loc în Brăila, după care, aceste asistente beneficiază de participare la congrese naţionale, schimb de experienţe la Spitalul Cantacuzino, dar şi în Danemarca”, a declarat Olguţa Crivăţ, asistent medical generalist în corpul D al SJU Brăila şi formator în cadrul acestui program. Astfel, în cele 10 cursuri se vor trata subiecte precum factorii de risc pentru mortalitatea materno-fetală, diabetul gestaţional, malformaţii congenitale, chirurgie minim-invazivă, boli reumatismale şi sarcina. La final, asistenţii vor primi pe lângă diplome şi credite EMC, echipamente medicale, precum costume, saboţi medicali, geantă şi rucsac medical. Mai mult decât atât, din cei 600 de participanţi de la nivel naţional, 100 vor fi selectaţi pentru a participa la congrese, conferinţe, schimburi de experinţă şi de bune practici la nivel european.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro