Mergi la conţinutul principal

Asistam la tendinta de generalizare a invatamintului superior

Luni, la deschiderea Festivalului "Estudiantina", rectorii universitatilor "Dunarea de Jos", prof. univ. dr. Viorel Manzu, si "Brincoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu, au evidentiat importanta faptului ca cele doua institutii de invatamint superior colaboreaza si ca intre ele exista o concurenta loiala. "Zilele trecute am discutat cu ambasadorul Frantei si acesta mi-a spus ca zona Braila-Galati are un potential foarte mare si ca ar trebui sa ne intelegem. In acest sens cred ca universitatile noastre pot constitui un exemplu de anihilare a neintelegerilor si de realizare a unitatii, pentru ca unitatea face forta", a spus rectorul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati. Rectorul Universitatii "Constantin Brancoveanu" a subliniat la rindul sau importanta momentului, a cercetarii stiintifice pentru viata universitara. "Noi ne straduim sa mentinem
standardul de calitate si sa nu ne calcam pe demnitate. De aceea
nici nu am promovat ideea de a ajunge la 180.000 de studenti, ci
aceea de calitate. In anul universitar trecut si in acesta am avut
studenti plecati prin proiecte de mobilitati studentesti in Franta si
Italia, iar profesorii nostri au tinut comunicari stiintifice la universitati
din Franta. Cred ca intre universitatile noastre a existat intotdeauna
o concurenta decenta si cooperare. Lovituri am primit din partea
altor universitati din Galati si Bucuresti ce actioneaza ca universitati
pirat", a explicat prof. univ. dr. Alexandru Puiu.
In cea de-a doua zi a festivalului, studentii celor doua institutii au mers intr-o vizita la Muzeul de Istorie, dupa care au participat la o dezbatere pe tema perspectivelor invatamintului superior romanesc. Prorectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Ion Scurtu, a precizat ca intilnirea urmareste sa arate care sint opiniile si dorintele studentilor si de a cunoaste situatia actuala a invatamintului superior. Decanul Facultatii de Inginerie Braila, conf. univ. dr. Adrian Goanta, a prezentat oferta educationala a facultatii si a prezentat citeva principii ale modernizarii invatamintului romanesc, trecerea la sistemul licenta, masterat si doctorat. Prorectorul Ion Scurtu a prezentat apoi Strategia invatamintului superior romanesc, elaborata pentru perioada 2002 - 2010, strategie care a fost discutata si in Consiliul National al Rectorilor. "Din 1996 pina in 2006 numarul de studenti a crescut foarte mult, atit in invatamintul de stat, cit si in cel particular. In societatea de astazi asistam la o generalizare a invatamintului superior pentru ca sint putine sanse ca o persoana numai cu liceul sa-si poata gasi o slujba buna, cu perspective. Tendinta generala, in Europa, este de ridicare a nivelului general de pregatire", a spus prof. univ. dr. Ion Scurtu.
De la ora 15.30, in Sala Polivalenta a inceput campionatul
de tenis de masa pentru elevi si studenti, iar de la ora 21.00 s-a desfasurat o seara distractiva studenteasca la "Milenium".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu