Asigurarea de casă nu e o prioritate pentru brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Asigurarea de casă nu e o prioritate pentru brăileni

Lipsa informaţiilor şi a campaniilor de promovare a asigurărilor pentru locuinţe, la care se adaugă ideea că "mie nu mi se poate întâmpla" sunt principalele cauze pentru popularitatea redusă a asigurărilor de locuinţe, spun specialiştii în domeniul asigurărilor. Un alt fenomen sesizat de aceştia este că potenţialii clienţi încep să se gândească la o poliţă de asigurare abia după apariţia unor evenimente catastrofale sau a unor avertismente în acest sens. "Am constatat cu toţii după inundaţiile din acest an că oamenii încep să se gândeasca la protecţie abia după ce s-a petrecut evenimentul şi s-au produs pagubele. Referitor la numărul mic de asigurări obligatorii de locuinţă, pot să subliniez, încă o dată, că în lipsa aplicării unor măsuri ori amenzi, numărul asigurărilor obligatorii nu va creşte semnificativ. Singura cauză care generează o creştere temporară a vânzărilor de asigurări de locuinţă este, cum a fost şi cazul de sâmbătă, un cutremur care să le reamintească oamenilor cât de necesară le este asigurarea", explică Adrian Marin, CEO al Generali.
Statistici la nivel naţional arată clar că doar aproximativ jumătate din cele peste 8 milioane de locuinţe din România sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie sau facultativă. Pe segmentul asigurărilor obligatorii, ponderea locuinţelor asigurate este de sub 20%. În ce priveşte strict judeţul nostru, datele prezentate pe pagina web a PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, arată că doar 23.838 de astfel de poliţe de asigurare obligatorii au fost încheiate până la acest moment, ponderea fiind de 17,41%, aşadar sub media naţională care se apropie de 20%. Ca termen de comparaţie, aceeaşi situaţie, însă valabilă la finele primului semestru din acest an, indica faptul că fuseseră încheiate 20.080 de poliţe la Brăila.
Potrivit legii, toţi românii sunt obligaţi să deţină o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei emisă de PAID, în caz contrar riscând amenzi de până la 5 milioane de euro. Asigurarea costă 20 de euro pentru locuinţele din material modern, acoperă riscurile de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren şi are o limită asigurată de 20.000 de euro. Pentru categoria inferioară de locuinţe, mai precis construcţiile cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic, poliţa de asigurare este de 10 euro/an şi acoperă aceleaşi riscuri, adică inundaţii, cutremur şi alunecări de teren.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro