Mergi la conţinutul principal

Asfaltul turnat pe podul peste Dunăre trebuie refăcut pe anumite porțiuni

* problemele ar fi fost cauzate de anumite utilaje de mare tonaj folosite pe șantier, care au provocat fisuri în asfaltul proaspăt turnat * podul ar putea fi dat în folosință în luna iulie, chiar dacă drumurile de legătură nu vor fi gata integral

 

 

 

Pe podul peste Dunăre s-a finalizat asfaltarea pe ambele sensuri de mers, însă au apărut probleme pe care constructorul trebuie să le rezolve prin decopertarea unor porțiuni și turnarea unui strat nou. Nu ar fi vorba despre o eroare de execuție ci despre fisuri cauzate de anumite utilaje grele folosite pe șantier. ”Nu se fac decopertări decât pe porțiuni mici, de 10 - 20 metri pătrați, în locurile unde a stat macaraua de zeci de tone folosită pentru ridicarea unor componente”, ne-a declarat Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila. Potrivit acestuia, lucrările au intrat într-un stadiu avansat inclusiv pe drumurile de legătură. ”Se toarnă stratul de uzură în sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Galați, se lucrează și la podul peste calea ferată”, ne-a informat Chiriac.

Podul ar putea fi inaugurat în luna iulie, când se va putea face traversarea Dunării, chiar dacă drumurile de legătură vor fi gata doar parțial. Mai exact, conform Asociației Pro Infrastructura, citată de site-ul digi24.ro, podul de la Brăila se apropie de o deschidere parțială a traficului, iar dacă nu apar alte surprize este posibil ca spre sfârșitul lunii iulie să se circule între Calea Galați - DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean.

Tronsonul Calea Galați-DN2B Centura Brăila întârzie, întrucât constructorul și CNAIR nu s-au înțeles cine să mute stâlpii catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați, iar aceast pasaj va fi gata la toamnă, cel mai devreme. Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila, a mai precizat Asociația Pro Infrastructura.


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro