Mergi la conţinutul principal
Brăilenii de pe Calea Galați reclamă întârzierea lucrărilor

Asfaltarea a ajuns în cartierul Vidin

* de câteva zile bune, asfaltul vechi din zona pietonală/scuar a Căii Galați (zona Lidl-Liceul Progresul-Eroilor) a fost răzuit și făcut grămadă fără a fi ridicat, astfel că oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre mușuroaiele de moloz * locuitorii din Vidin speră că situația va fi rezolvată cât mai curând, mai ales că, în unele porțiuni, sunt siliți să meargă pe carosabil, punându-și viețile în pericol

 

Dacă asfaltarea Bulevardului Alexandru Ioan Cuza - importantă arteră a Brăilei - începută în prima parte a lunii iunie, merge bine, în partea de nord a orașului lucrurile par să treneze. Brăilenii care locuiesc pe cea mai aglomerată arteră a cartierului Vidin reclamă faptul că, după ce au decopertat vechiul asfalt din zona pietonală, muncitorii au lăsat molozul să zacă în grămezi. Între timp, au venit ploile, a venit și canicula, și molozul tot pe trotuar a rămas, laolaltă cu pietrișul peste care este aproape imposibil să calci, fără să te împiedici. Nici pomeneală de asfaltare. 

"Din cauza grămezilor de moloz, trebuie să faci "slalom" sau să mergi pe partea carosabilă - asta dacă nu sunt mașini parcate! - ca să poți ajunge la Lidl, la stația de autobuz sau la piață. Ar fi trebuit să ridice molozul imediat ce au răzuit trotuarul, nu să-l lase aici. A plouat peste el și au început să-l împrăștie copiii. Să vedeți că or să se apuce de turnat asfalt exact când o să plouă, nu acum, când e vreme bună", ne-a spus, indignată, o brăileancă, locatar al unui bloc de pe Calea Galați, colț cu Eroilor.         

Dacă mai punem la socoteală și faptul că, din cauza lucrărilor de asfaltare a B-dului Cuza, traseele de autobuz care merg spre Vidin au fost deviate pe B-dul Independenței încă de acum o lună, bulversându-i pe brăileni, plus disconfortul creat de lucrările care tărăgănează, nemulțumirea pare să fie îndreptățită. Mai mult, căldura excesivă și praful care se ridică la cea mai mică adiere de vânt fac aerul irespirabil în zona șantierelor mai sus menționate.

Ramintim că, în prima săptămână a lunii iunie, autobuzele care circulă pe opt trasee și care fac legătura între mari cartiere ale orașului - Nedelcu P. Chercea, Viziru, Vidin și Brăilița - au fost deviate pe B-dul Independenței din cauza lucrărilor de asfaltare care au fost demarate pe B-dul Alexandru Ioan Cuza. Este vorba de autobuzele care circulă pe traseele 2, 4, 10, 16, 17, 13, 33 și 40. Totodată, stația de autobuz vis-à-vis de la Complexul Winmarkt precum și celelalte stații de autobuz de pe Cuza s-a mutat pe Independenței. La început, autoritățile locale estimau că lucrările de decopertare a vechiului strat de asfalt, de intervenții la rețeaua subterană de apă și de asfaltare propriu-zisă vor dura circa trei săptămâni, timp în care autobuzele să urmeze o rută ocolitoare. Este clar, însă, că aceste lucrări vor dura mai mult. Lucrările de pe B-dul Cuza sunt executate de firma SC "Micatis" SRL, care a încheiat un contract multianual cu Primăria Municipiului Brăila pentru lucrări de întreținere și reparații a străzilor. Asfaltarea propriu-zisă a început pe data de 24 iunie, zi în care s-a turnat primul strat de covor asfaltic pe porțiunea Calea Călărașilor - Școlilor, continuând apoi către Calea Galați.

"Se verifică toate branșamentele de apă și canalizare de pe traseu, pentru a se interveni dacă este cazul, ca să nu mai fie nevoie de săpături după asfaltare. De asemenea, trebuie aduse la linie toate bordurile de pe aliniamentul stradal și de pe scuarul central, iar după stratul de binder trebuie ridicate la nivel gurile de scurgere și capacele de cămin, abia după aceea urmând să fie turnat și stratul de uzură (...) dacă vor fi probleme, termenul se va prelungi, după necesități", declara, pe 24 iunie, Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro