Mergi la conţinutul principal

Asasinul ciobanului Musat a fost trimis in judecata

La doi ani de la comiterea asasinatului, principalul suspect al crimei de la Silistea a fost deferit instantei, dosarul fiind inaintat spre solutionare Tribunalului Braila. Miercuri, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a lui Mihai Vasiloiu, aflat in stare de arest preventiv, sub aspectul savirsirii infractiunii de omor.
Din probele administrate in cauza a rezultat ca in dupa-amiaza zilei de 30 noiembrie 2006 si in noaptea de 1 decembrie 2006, in timp ce se afla in ferma sa situata in localitatea Silistea, inculpatul i-a aplicat lui Gheprghe Musat, in repetate rinduri, multiple lovituri, cauzindu-i leziuni care au condus, in cele din urma, la decesul acestuia. Totodata, anchetatorii au stabilit ca intre cei doi a existat un conflict legat de suspiciunea lui Vasiloiu ca victima ar fi furat si vindut mai multe oi din turma pe care o avea sub paza, in calitatea de cioban angajat la ferma sa. Musat si-a desfasurat efectiv activitatea in perioada 1999 - 2006, indeplinind atributiile incredintate de angajatorul sau, prestatia acestuia fiind apreciata drept corespunzatoare de catre inculpat, fara a exista conflicte verbale sau fizice, fapt sustinut de insasi perioada lunga de timp in care acesta l-a pastrat. "In ziua de 30 noiembrie 2006, inculpatul s-a gindit sa-i probeze victimei corectitudinea, supunind-o, in prezenta unor martori, unui test. Enervat de faptul ca acesta i-a inselat increderea, inculpatul a inceput sa il loveasca cu pumnii si picioarele, trintindu-l la pamint. Ulterior acestui episod, inculpatul a tirit victima in biroul sau, unde, timp de mai multe ore, a fortat-o sa semneze o declaratie olografa, in care acesta recunostea furtul oilor, continuind sa ii aplice lovituri, inclusiv cu patul unei arme de vinatoare. In urma acestora, victimei i-au fost provocate rani deschise, urme de singe fiind prelevate la cercetarea la fata locului, atit de pe registrul in care a fost consemnata declaratia acesteia, cit si de pe arma de vinatoare apartinind inculpatului. Expertiza ADN, dispusa si efectuata in cauza, a relevat faptul ca urmele de singe prelevate de pe registru provin de la Gheorghe Musat, intrucit acestea corespund perfect cu caracterele genetice din profilul de referinta al victimei", informeaza Biroul de presa al Ministerului Public.
Mihai Vasiloiu a fost retinut prin ordonanta Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie din 4 decembrie, fiind prezentat, la aceeasi data, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, propunere insusita de instanta de judecata care a dispus emiterea unui mandat de arestare pe o perioada de 29 de zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro