Mergi la conţinutul principal

Aruncarea gunoiului la întâmplare: 1.000 lei amendă

Lipsa simţului civic şi comoditatea se plătesc scump la Brăila, atrag atenţia poliţiştii locali care, în doar o săptămână, au dat amenzi în valoare de 14.525 lei, adică peste 145 de milioane de lei vechi. Au simţit pe pielea lor rigorile legii 50 de brăileni care şi-au abandonat reziduurile menajere, vegetale sau industriale la voia întâmplării, pe domeniul public.
Deşi campania de curăţenie a oraşului a început de mai bine de două săptămâni, la Brăila intervenţiile operatorilor de salubritate sunt sortite eşecului. Cel puţin asta dă de înţeles edilul-şef Aurel Simionescu, care semnalează că numeroşi brăileni sunt surprinşi în timp ce aruncă gunoaie la voia întâmplării. "Am început acţiunile de curăţenie. Cărăm tot ceea ce e de cărat dintr-o zonă şi după 24 de ore ne aflăm în aceeaşi situaţie. Indiferent cum am acţiona şi cât de repede, lucrurile astea se petrec oricum. Dar dacă continuăm să ducem la colţul străzii toate gunoaiele posibile şi imposibile, şi după ne mai ducem să le şi fotografiem, e chiar culmea. Şi lumea se plânge că nu e curat în oraş", a susţinut primarul. Acesta se arată uluit de faptul că oamenii preferă să scoată bani din buzunare pentru amenzi, decât să intre în legalitate: "Se dau amenzi, iar spre uimirea mea se şi plătesc. Mă mir cum de unora le convine să plătească o amendă în loc să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, în mijlocul străzii, noaptea".
Potrivit celei mai recente situaţii din evidenţa Poliţiei Locale,
pe linia încălcării normelor de gospodărire pe teritoriul municipiului Brăila, din cele 50 sancţiuni contravenţionale aplicate conform H.C.L.M.Brăila, nr.5/2003, 42 au fost pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz). Poliţiştii au dat şi câteva exemple de locuri în care au fost surprinşi oamenii. "N.V. C., din Brăila, str. Ştefan Secăreanu, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind depistat pe terenul viran dintre str. Dorului şi str. Rândunicii, aruncând moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat. Un alt caz este cel al lui Gh.I., din Brăila, str. Calea Galaţi - sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru că a fost depistat aruncând moloz şi rigips la intersecţia str. Comuna din Paris cu Sos. Focşani, în loc neautorizat", se arată în buletinul informativ transmis de Poliţia Locală.
Autorităţile transmit că acţiunile de curăţenie vor continua, la fel şi urmărirea şi sancţionarea cetăţenilor certaţi cu legea bunului simţ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro