Proiectul educaţional "Artistul din sufletul tău", derulat în perioada 1 martie - 31 octombrie la Grupul Şcolar "Anghel Saligny", s-a încheiat în urmă cu câteva zile. Coordonatorul proiectului, prof. Georgiana Troia, şi-a propus să ajute elevii aflaţi în dificultate prin activităţi de art-terapie, organizate cu diferite ocazii: Zilele Mărţişorului, 1 Iunie, 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, Zilele Brăilei. "Expoziţiile realizate pe durata proiectului, obiectele hand-made demonstrează cât de creativi au fost elevii, iar chestionarele aplicate atât lor cât şi profesorilor evidenţiază faptul că obiectivele urmărite au fost atinse: stimularea creativităţii, reducerea tulburărilor emoţionale şi de comportament ale tinerilor implicaţi, prin descărcarea creativă a tensiunilor acumulate, reducerea absenteismului în rândul elevilor implicaţi în proiect şi formarea abilităţilor de relaţionare adaptate nevoilor şi cerinţelor grupului", a spus coordonatoarea proiectului, prof. Georgiana Troia.
La realizarea activităţilor au mai participat alături de elevi psihologul Olga Condrat de la Centrul Antidrog Brăila şi psihologul Rodica Neofit. Activităţile s-au bucurat şi de sprijinul Fundaţiei "Centrul Educaţia 2000^", în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie, Granturi pentru şcoli în dificultate, finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă. Bugetul avut la dispoziţie a fost de 15.000 lei, cofinanţarea de 700 de lei fiind oferită de Asociaţia Părinţi - Elevi - Profesori Gr. Şc. "Anghel Saligny" Brăila.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.