Artişti clujeni promovaţi la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Artişti clujeni promovaţi la Brăila

Galeriile "Gheorghe Naum" au găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică intitulată "Clujul - oraşul comoară". Moderatorul evenimentului a fost actorul Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, Petre Băcioiu, care a explicat publicului brăilean că expoziţia face parte din proiectul "Iubesc Clujul", iniţiat de către Şcoala de Arte "Tudor Jarda", în urmă cu patru ani, cu scopul de promovare a Clujului şi a artiştilor săi în Bucureşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Alba Iulia, Carei, Turda. Proiectul se înscrie în cadrul manifestărilor legate de susţinerea Clujului pentru titlul de "Capitală Culturală Europeană - 2021". Prezent pentru prima dată la Brăila, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a mărturisit că este profund emoţionat de cultura variată pe care a întâlnit-o aici, dar care, în opinia sa, este "prea puţin promovată". De asemenea, Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte "Tudor Jarda", a susţinut că Brăila este un oraş foarte important din punct de vedere cultural, dar care trebuie să fie promovat mai mult şi a lansat totodată brăilenilor invitaţia de a vizita Clujul. La rândul său, managerul Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" Brăila", George Romea Bunea, a subliniat că manifestarea are loc pe fundalul excelentelor realţii de colaborare şi parteneriat care s-au stabilit în ultimii ani între Şcolile de Arte din Cluj şi Brăila, existând foarte multe proiecte comune aflate în desfăşurare, în beneficiul propriilor cursanţi, cât şi al comunităţilor cultural-artistice din cele două judeţe. Au mai luat cuvântul Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei, Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj, care au punctat repere importante din istoria celor două oraşe, precum şi criticul de artă Maria Stoica.
În cadrul vernisajului au avut loc şi momente artistice susţinute de către elevii Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" din Brăila.
"Clujul - oraşul comoară" prezintă o nouă viziune a cursanţilor Şcolii de Arte - generaţia 2014, asupra subiectului "Cluj", subiect supus atenţiei artistice a tuturor cursanţilor care au frecventat Şcoala de Arte Cluj în ultimii patru ani, la secţia arte vizuale. Aceştia au fost coordonaţi de experţii Melinda Farkas, Fabian Arpad, Duiliu Crişan.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, Şcoala Populară de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca, Muzeul Brăilei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro