Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arta succesului, dezbatuta la Biblioteca Judeteana

Ieri, a avut loc deschiderea oficiala a manifestarilor culturale prilejuite de “Zilele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati"“, care marcheaza implinirea a 125 de ani de la infiintarea institutiei la Braila. In dimineata primei zile aniversare, la Sectia de Copii si Tineret din Piata Poligon, un grup de copii, indrumati de parinti si cadre didactice, au participat la un medalion literar organizat sub forma unei lectii interactive de literatura, avind ca tema opera scriitorului Mihail Sadoveanu. Dupa scurte discutii si lecturi din opera scriitorului, participantii s-au putut delecta cu vizionarea ecranizarii dupa "Dumbrava minunata".
Mai tirziu, tot in Piata Poligon, a avut loc si dezbaterea despre arta succesului intitulata "Biblioteca, spirit liber si viu", la care au participat elevi de la Liceul "Perpessicius". Cuvintul introductiv i-a apartinut reprezentantului bibliotecii, Nicoleta Iftimie, care a facut un scurt bilant al realizarilor Bibliotecii din ultimul an de activitate, subliniind, totodata, importanta bibliotecii si eforturile depuse de aceasta pentru dezvoltarea serviciilor oferite publicului cititor. In acelasi cadru, tinerii au avut ocazia sa discute pe tema propusa cu preotul Vasilica Popescu si cu consilierii psihologi Anca Refec, de la Grupul Scolar Anghel Saligny, si Diana Bratosin, de la "Perpessicius". Anca Refec a definit termenul de "succes" prin prisma unor criterii masurabile si a discutat cu elevii despre succesul scolar: concepte, factori, mijloace si strategii de promovare.
Astazi, de la ora 10.00, in ludoteca bibliotecii are loc actiunea "Fantezii de toamna", constind in jocuri creative sustinute de elevi ai Scolii nr. 29, "Mihail Sadoveanu", iar de la ora 17.00, in holul mare al sediului din Piata Poligon, este planificata o seara lirica semnata Aurel Buricea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii