Skip to main content

Arta si spiritualitate indiana pe meleaguri balcanice

Meditatia este o stare de pace profunda in care mintea este calma si tacuta. Este vorba despre acea "constiinta fara ginduri". Cei initiati in meditatia Sahaja Yoga care aduce cu sine linistea interioara, dar si cei pasionati de arta si cultura indiana s-au reunit duminica la Cercul Militar unde a avut loc atit o expozitie de sculptura apartinind artistului Valeriu Piron, cit si o prezentare a ceea ce inseamna Realizarea Sinelui.
Cei aflati la eveniment au vorbit despre faptul ca starea de pace interioara este greu de atins si ca oamenii cauta mereu o iesire fara sa o gaseasca. Solutia o reprezinta transformarea interioara si colectiva. "Ceea ce vedeti aici reprezinta un amestec de planse si sculpturi. Artistul Valeriu Piron este fascinat de arta si cultura indiana, lucrarile acestuia venind cu simboluri mistice specifice Indiei. Chiar daca nu a fost pina acum nici macar o data in aceasta tara, Valeriu Piron reuseste sa surprinda elementele esentiale ale acestei culturi. Prin intermediul lucrarilor si a tehnicilor de meditatie Sahaja Yoga puteti experimenta o frintura din trairea sa artistica", a precizat Vlad Corodescu, reprezentant al Asociatiei Culturale Sahaja Yoga. Fara a avea pretentia ca este un specialist in ceea ce priveste societatile contemporane, acesta a facut o incursiune in comunitatile occidentale si cele orientale. Astfel, cei prezenti au putut afla ca o problema deosebita in occident este stressul, capitalismul aducind cu el spiritul combativ, competitiv, materialismul exacerbat, iar India vine cu o cultura a pacii. Vindecarea maladiilor este privita in occident mai mult din punct de vedere al simptomatologiei si mult mai putin din punct de vedere al cauzelor care au generat imbolnavirea. "Boala este de fapt, o dezordine energetica. Aceasta se manifesta cu mult inainte de aparitia sa fizica. Maladii precum diabet, astm sau scleroza care sint de nevindecat in occident, isi pot gasi ameliorarea in India", a mai precizat Vlad Corodescu. Brailenii prezenti la manifestare au putut audia si un concert la harmoniu, instrument specific indian, asemanator cu pianul, dar mult mai mic si prevazut cu muzicute. Concertul a fost sustinut de Victor Beliciu, tinar brailean care studiaza de 6 ani la Academia de Muzica din India.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu