Mergi la conţinutul principal

Arsenalul de petarde

În prag de sărbători, un bărbat din comuna Roşiori a pus pe picioare o afacere explozivă, care urma să îi aducă bani frumoşi. Poliţiştii au confiscat aproape 5.000 de petarde de la cel care tocmai se pregătea să scoată marfa la vânzare. "Vânătoarea" de indivizi specializaţi în comerţul cu petarde continuă.
Ziua de 15 decembrie a fost cu ghinion pentru Florentin H. (31 de ani), din satul Colţea, comuna Roşiori. În cadrul acţiunii naţionale "Foc de artificii", poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Roşiori l-au depistat pe localnicul care deţinea într-o geantă de voiaj mai multe articole pirotehnice, în scopul de a le comercializa.
"Cercetările au fost preluate de specialişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că acesta avea articole pirotehnice interzise la deţinere persoanelor fizice, constând în 3.960 buc. petarde de categoria 2, cu un foc, 400 petarde categoria 2, cu trei focuri, 48 buc. candele romane categoria 2, cu 20 de focuri şi cinci buc. candele romane categoria 2, cu 30 de focuri", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Toate articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive.
Acţiunea "Foc de artificii" a fost declanşată de Poliţia Română pe 20 noiembrie şi are drept scop verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru a preveni evenimentele nedorite, poliţiştii atrag atentia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.
În vizorul poliţiştilor brăileni sunt atât societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi cei care obişnuiesc să scoată petarde la vânzare în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.
Poliţiştii avertizează că în categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie, de tipul artificiilor (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc). Articole pirotehnice din categoriile 2, 3 şi 4 sunt destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni, utilizarea şi vânzarea către publicul larg fiind interzisă. Comercializarea şi folosirea fără drept a articolelor pirotehice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro