Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arsenal de arme in locuinta unui recidivist

Politistii au descoperit un adevarat arsenal de arme in casa unui recidivist brailean, pentru care nu detinea certificate de detinator. Barbatul s-a dat singur de gol cu "colectia" pe care o avea in casa deoarece, cu o saptamina in urma, a tras citeva focuri de arma. La acea data, Manea Iosif Tucu, zis "Bebi Tapu", a tras trei focuri in timp ce se afla in incinta casinoului din Bariera.
Pornind de la aceasta informatie, politistii au solicitat si primit de la Judecatoria Braila autorizatie de perchezitie domiciliara si, joi, s-au deplasat la adresa unde locuieste suspectul. In imobil au fost gasite o pusca cu aer comprimat "Hatson", un pistol neletal "K Italy", un pistol neletal "Walther", un revolver neletal "Gamo", o luneta si patru cutii cu alice "Copperhead" (2.280 bucati) pentru care nu detinea certificate de detinator eliberate de Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice (AEST) din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. "Lucratori din cadrul Biroului AEST au efectuat cercetari cu privire la un eveniment intimplat in noaptea de 3 octombrie a.c., ora 1.00, cind Manea Iosif T. (31 de ani), in timp ce se afla in incinta cazinoului din Braila, pe fondul consumului de alcool, a provocat scandal si a executat trei focuri cu arma neletala, fara sa loveasca pe cineva. Cercetarile continua pentru stabilirea provenientei armelor si dispunerea masurilor legale impotriva suspectului, sub aspectul savirsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

"Ispravile" lui "Bebi Tapu"

Braileanul este cunoscut politistilor, de-a lungul timpului fiind cercetat pentru mai multe fapte penale, cea mai cunoscuta fiind cea de la sfirsitul anului 2004, cind a injurat patru politisti si l-a batut mar comandantul unei nave turcesti.
Potrivit procurorului care a coordonat ancheta, scandalul s-a consumat in Clubul "LMS", pornind de la faptul ca acesta l-a agresat pe cetateanul turc Kurttepe Cem Nuri, comandantul navei "Cafer Kalkavan" sub pavilion turcesc. Imediat, la fata locului s-a deplasat un echipaj de politie, prilej cu care a fost si identificat agresorul. Potrivit anchetatorilor, in momentul in care au incercat sa-l legitimeze pe suspect, politistii au fost luati peste picior, insultati si amenintati. Pentru calmarea spiritelor, a fost solicitata si interventia "mascatilor", care l-au dus pe suspect la sediul Politiei. Acolo, inculpatul a refuzat sa semneze procesul-verbal de contraventie, fiind amendat cu suma de 5 milioane lei vechi, pentru scandalul provocat la Clubul "LMS", ulterior fiind lasat sa plece.
In loc sa se linisteasca, dupa aproximativ o ora, scandalagiul a revenit la sediul Politiei Municipiului si a continuat sa se manifeste violent. Acesta a fost si motivul pentru care, la scurt timp, politistii au sesizat Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, solicitind efectuarea de cercetari impotriva lui Tucu, sub aspectul savirsirii infractiunii de ultraj. In aceeasi zi (9 octombrie 2004), nava turceasca "Cafer Kalkavan" a parasit portul Braila, astfel incit comandantul acesteia, ce fusese batut de recidivist, n-a mai putut fi audiat. De precizat ca in acea perioada braileanul era cercetat si pentru trecere frauduloasa a frontierei si complicitate la fals.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii