Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armonie in familie, de teama autoritatilor

La o saptamina de la interventia specialistilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila in cazul celor doua fetite sechestrate in casa de propriii parinti, situatia celor doua surori a cunoscut o foarte mare imbunatatire, dupa cum sustine directorul general adjunct al DGASPC, jurist Simona Cimpoaie.
"Pe perioada de timp in care programele de lucru ale parintilor se suprapun, fetitele se afla in grija unei vecine, fiind supravegheate totodata si de bunica paterna. Asistentii sociali din cadrul institutiei noastre, care monitorizeaza cazul, viziteaza zilnic familia", a declarat sursa citata.
Parintii copilelor au acceptat consilierea multidisciplinara oferita de DGASPC, efectul constind in faptul ca certurile si scandalurile purtate intre bunici si parinti in fata micutelor au incetat, deocamdata.
Probabil teama ca-si va pierde drepturile parintesti l-a determinat pe tatal fetelor, care, initial, a refuzat orice colaborare cu specialistii DGASPC, sa-si reconsidere atitudinea fata de bunicii paterni si fata de copile.
Reamintim ca echipa mobila de la Telefonul Copilului a identificat doua surori de doi si respectiv sase ani, incuiate cu lacatul intr-o camera duhnind a miros de fecale, ce le servea drept sala de mese, WC si camera de joaca. Andreea, micuta de nici sase ani, avea ochiul vinat si mai multe echimoze pe picioruse. Ochiul ii fusese invinetit de parinti, din cauza ca nu a stiut sa citeasca corect dintr-un abecedar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii