"Situaţia militară este foarte dificilă, asediul Alepului a devenit o realitate", a anunţat un purtător de cuvânt al CNS, Louay Safi, pe site-ul de Internet al grupării, citat de mediafax.ro.
Încă din iulie 2012, fosta capitală economică a Siriei, în prezent unul dintre principalele fronturi ale conflictului, este divizată între cartiere controlate de regim, situate în vest, şi cartiere ocupate de rebeli. Aviaţia siriană bombardează frecvent zonele rebele, cauzând un exod masiv de populaţie.
Duminică, trupele regimului erau "pe punctul de a înregistra un nou succes", după ce au încercat să preia controlul asupra unei poziţii militare în nord-estul Alepului, ceea ce le-ar fi permis să blocheze un drum de aprovizionare folosit de rebeli pentru a transporta ajutorul venit din Turcia, afirmă publicaţia proguvernamentală Al-Watan.
Referindu-se la această operaţiune, Safi i-a acuzat pe jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI), foşti fraţi de arme ai rebelilor, şi armata lui Bashar al-Assad că sunt de-acum "aliaţi", operând în paralel pentru "controlarea zonelor eliberate".