Armata brăileană îşi deschide porţile, vineri, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Armata brăileană îşi deschide porţile, vineri, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre

• brăilenii sunt aşteptaţi cu mic, cu mare, între orele 9.00 şi 13.00, la sediul Brigăzii 10 Geniu de pe strada G-ral Eremia Grigorescu din municipiu, pentru a vedea şi afla mai multe despre tehnica, echipamentele şi armele militarilor • de asemenea, va fi amenajat şi un atelier de airsoft • activităţile dedicate Zilei Forţelor Terestre vor continua până pe 23 aprilie

 

Militarii brăileni se pregătesc de mare sărbătoare, Ziua Forţelor Terestre, drept pentru care au pregătit o serie de activităţi care mai de care mai frumoase, pentru a marca momentul cum se cuvine. Întreceri sportive între militarii brăileni, Cupa Presei la TIR, Cupa Forţelor Terestre la TIR, Ziua Porţilor deschise, simpozion, expoziţie de fotografie militară, documente vechi, uniforme de epocă, concerte susţine de Muzica Militară şi Drill Team, sunt doar câteva dintre activităţile pregătite pentru marele eveniment de peste an.

Ziua Porţilor Deschise este programată pentru ziua de vineri, 20 aprilie, între orele 9.00 - 13.00. Militarii vă aşteaptă cu mic, cu mare, la Unitatea Militară 01763 (sediul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”), situată pe strada G-ral Eremia Grigorescu, pentru a vedea tehnica şi echipamentele tuturor categoriilor de arme şi expoziţii de armament. “Cireaşa de pe tort” pentru public va fi, cel mai probabil, atelierul de airsoft organizat în sala de sport a unităţii.

Tot în cursul zilei de vineri, dar începând cu ora 14.00, va avea loc la Biblioteca Judeţeană un simpozion dedicat Zilei Forţelor Terestre. Cei prezenţi vor putea participa şi la expoziţia de fotografie militară din perioada Primului Război Mondial, documente vechi, uniforme de epocă, echipamente, show Muzica Militară şi vor putea admira îndemânarea militarilor de a mânui armele, în cadrul Drill Team.

În această perioadă se desfăşoară şi Cupa Forţelor Terestre la volei şi fotbal-tenis, competiţie la care participă cazărmile unităţilor militare din garnizoană, dar şi Cupa la TIR.

Duminică, 22 aprilie, între orele 13.00 şi 14.00, persoanele care vor ieşi la plimbare în Parcul Monument vor avea ocazia să participe la concertul de promenadă susţinut de către Muzica Militară. Între orele 18.00 şi 19.00, Muzica Militară va concerta în Promenada Mall.

Pe 23 aprilie, la Capela militară se va ţine Liturghia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, în intervalul orar 8.30-10.30. Începând cu ora 11.00, va avea loc ceremonia militară dedicată Zilei Forţelor Terestre, în Piaţa Independenţei (platoul din faţa Primăriei) şi vor fi depuse jerbe de flori la monumentul slt. Ecaterina Teodoroiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro