Mergi la conţinutul principal

"Armata în școli", la Brăila

• luni, 17 octombrie a.c., echipe formate din marinari militari, elevi ai instituțiilor de învățământ militar de marină și reprezentanți ai Birourilor informare - recrutare le-au prezentat elevilor de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" și de la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" informații despre Ziua Armatei României și despre cariera militară

 

Militarii Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", unitate de elită a Armatei Române, încartiruită la Brăila, au întreprins luni, 17 octombrie, o vizită la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", precum și la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri", ambele din municipiul Brăila, în cadrul Proiectului național "Armata în școli".

Potrivit Flotilei Fluviale Brăila, în acest context, mai multe echipe formate din marinari militari (ofițeri, maiștri militari și subofițeri), elevi ai instituțiilor de învățământ militar de marină din țară și reprezentanți ai Birourilor informare - recrutare le-au prezentat elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, din cele două instituții de învățământ brăilene, importanța Zilei Armatei României - care se sărbătorește, an de an, la data de 25 octombrie - misiunile desfășurate de militarii români în țară și în teatrele de operații, precum și informații detaliate pentru cei interesați să urmeze o carieră militară în Forțele Navale Române și nu numai. Elevii de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" și cei de la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" s-au arătat interesați de cele auzite și au probat cu interes echipamentul militar pus la dispoziție de marinarii militari brăileni. 

Reamintim faptul că, la Brăila, se află Comandamentul Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", unitate de elită a Forțelor Navale Române, cu o istorie de mai bine de 100 de ani. Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu" are în subordine trei subunități: Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină "Heracleea". Toate structurile Flotilei Fluviale participă cu succes la exercițiile comune ale țărilor NATO și sunt pregătite în orice moment să apere teritoriul țării și pe cetățenii ei acționând, cu precădere, în zona țărmului Mării Negre, la gurile Dunării și în partea de răsărit a României, în contextul escaladării conflictului generat de invadarea Ucrainei de către Federația Rusă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro