Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ariel Sharon va fi declarat marti in stare de "incapacitate permanenta"

Ministerul israelian al Justitiei a anuntat ca premierul Ariel Sharon, aflat in coma de trei luni, va fi declarat marti in stare de "inacapacitate permanenta" de a-si exercita functiile, relateaza AFP.
"Guvernul se va reuni marti pentru a anunta ca premierul Ariel Sharon se afla in stare de incapacitate permanenta", a declarat duminica purtatorul de cuvint al Ministerului Justitiei, Jacob Galanti.
"Aceasta decizie nu va intra in vigoare decit la 14 aprilie, la incheierea perioadei legale de 100 de zile necesare pentru a-l declara inapt pentru exercitarea functiei", a spus el, precizind ca aceasta masura se va aplica in cazul in care Sharon nu va iesi din coma in acest interval.
In data de 5 aprilie, Ariel Sharon a fost supus unei noi interventii chirurgicale pentru refacerea cutiei craniene dupa multiplele operatii suferite dupa atacul cerebral.
Decizia Guvernului in privinta declararii incapacitatii lui Sharon a fost devansata cu trei zile din cauza Pastelui evreiesc (Pesach), care incepe miercuri seara, a adaugat Galanti. Hotarirea Executivului nu are decit caracter formal, deoarece Ehud Olmert dispune deja de toate prerogativele functiei de prim-ministru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii