Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a vizitat pe deţinuţi în celulele lor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
“În temniţă am fost şi aţi venit la Mine!”

Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a vizitat pe deţinuţi în celulele lor

• deţinuţii din penitenciarele din Brăila şi Galaţi au primit daruri, cu prilejul sărbătorii “Închinarea cinstitului lanţ al Sf. Apostol Pavel” • Părintele Arhiepiscop le-a adresat deţinuţilor îndemnul ca “această perioadă petrecută în detenţie să fie un timp al pocăinţei” •Înaltpreasfinţitul i-a vizitat pe deţinuţi în celulele lor şi i-a îmbărbătat, oferindu-le daruri

 

Cu prilejul sărbătorii creştine “Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru” (întâmplarea este relatată în Noul Testament - Faptele Apostolilor, cap. 12, v. 1-11), în penitenciarele din Brăila şi Galaţi s-au derulat joi, 16 ianuarie 2020, programe misionare cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a vizitat pe deţinuţii din oraşul vecin chiar şi în celulele lor, oferindu-le daruri, binecuvântări, dar şi câte un cuvânt de îmbărbătare.

 

“Un timp al îndreptării...”

 

Astfel, în cadrul proiectului filantropic “În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”, preoţi din cadrul Protopopiatului Brăila, profesori de religie, elevi şi studenţi voluntari i-au vizitat pe semenii lor aflaţi la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian. Preoţii, profesorii, elevii şi studenţii s-au rugat împreună cu persoanele private temporar de libertate, şi au purtat cu aceştia un dialog de suflet, precizează părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

“Tinerii privaţi temporar de libertate au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare, cărţi de rugăciuni şi alte daruri de suflet. Activităţile de la acest penitenciar au fost organizate în colaborare cu Protoieria Brăila. Arhiepiscopia Dunării de Jos este preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare, care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Între acestea, se numără cooperarea dintre diferite parohii şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice”, precizează pr. Rareş.

Cu o zi înaintea sărbătorii, zece studenţi de la Secţia Asistenţă Socială a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din oraşul vecin, însoţiţi de directorul Departamentului Teologic, părintele Lucian Petroaia, au avut un dialog pe teme de morală creştină cu un grup de deţinuţi-elevi de la Şcoala “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, din cadrul unităţii de detenţie. Totodată, în dimineaţa zilei de 16 ianuarie, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie în capela Penitenciarului din Galaţi, în prezenţa unui grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox “Sf. Andrei”, a unor studenţi teologi, a personalului angajat şi a persoanelor private de libertate. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Casian a oficiat o slujbă de mulţumire, a rostit rugăciuni pentru cei aflaţi în închisori şi a săvârşit slujba de pomenire pentru cei trecuţi la cele veşnice.

În cuvântul adresat deţinuţilor, chiriarhul a vorbit despre semnificaţia sărbătorii adresând, totodată, îndemnul ca această perioadă petrecută în detenţie să fie “un timp al pocăinţei, al îndreptării şi al cultivării dragostei faţă de semenii noştri”.

Atât studenţii teologi, cât şi elevii seminarişti prezenţi la penitenciar au avut posibilitatea de a cunoaşte “pe viu” realitatea mediului penitenciar, pentru a pune în practică ceea ce învaţă la cursuri. Toţi deţinuţii prezenţi la slujbă au primit pachete de alimente neperisabile, obiecte de primă necesitate, cărţi de rugăciuni şi iconiţe, prin dărnicia şi osteneala credincioşilor de la parohiile “Sfinţii Trei Ierarhi” şi “Sfânta Ecaterina” din oraşul vecin.

La finalul vizitei făcute la Penitenciarul Galaţi, ierarhul i-a vizitat şi pe ceilalţi deţinuţi, care se aflau în celulele lor, i-a binecuvântat, i-a întărit în credinţă şi le-a oferit daruri, în numele credinţei creştine propovăduite de Mântuitorul Iisus Hristos.            

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro