Mergi la conţinutul principal
Ajutoare sociale de 100.000 de lei prin CAR-ul eparhiei

Arhiepiscopul Dunării de Jos, îndemn pentru salvarea unui copilaş de 2 luni

• copilaşul, al zecelea dintr-o familie nevoiaşă, este internat la Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi • ierarhul a îndemnat clerul să facă milostenie, la şedinţa Casei de Ajutor Reciproc a eparhiei • în anul 2019, au primit ajutoare 170 de preoţi, inclusiv pentru cazuri sociale grave - boală sau înmormântare  

 

Îndemn la fapte bune şi la ajutorarea semenilor noştri, venit din partea ierarhului Dunării de Jos.

Sala “Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului eparhial a găzduit şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Dunării de Jos a clerului şi salariaţilor bisericeşti, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. Potrivit părintelui Rareş Bucur, după rostirea rugăciunii, a Evangheliei şi a vieţii Sf. Cuv. Isidor Pelusiotul, cinstit de Biserică în ziua de 4 februarie, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre “lumina faptelor bune care, de multe ori, sunt săvârşite de oameni simpli din popor”, subliniind, totodată, rolul deosebit de important pe care Casa de Ajutor Reciproc a eparhiei îl are în sprijinirea membrilor săi.

În cadrul întâlnirii, ierarhul Dunări de Jos a precizat că, prin activitatea organizaţiei, se promovează solidaritatea creştină, atât de necesară în zilele noastre. Totodată, a îndemnat preoţii să ajute o familie cu zece copilaşi, care trece prin momente grele.

“Înaltpreasfinţia Sa a prezentat situaţia unui copil de două luni, cu probleme grave de sănătate - al zecelea copil al unei familii nevoiaşe din nordul judeţului Galaţi - identificat în urma unei vizite pastoral-misionare în Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi. Părintele Arhiepiscop le-a solicitat preoţilor din zona respectivă să-l sprijine pe acest copilaş, precum şi pe ceilalţi fraţi ai lui, majoritatea elevi la şcoala generală”, precizează sursa citată.

În continuare, a fost prezentat raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei. Numai anul trecut, au fost acordate ajutoare sociale în valoare de 100.000 de lei prin CAR-ul eparhiei. De asemenea, prin CAR au primit ajutor 170 de preoţi din Eparhia Dunării de Jos. În cea de a doua parte a întâlnirii, au fost stabilite obiectivele pentru dezvoltarea şi susţinerea activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc în anul 2020.

Scopul declarat al CAR este de ajutorare a membrilor săi, prin acordarea de împrumuturi, dar şi de acordare a unor ajutoare, inclusiv la naştere, boală şi înmormântare.    

           

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro