Mergi la conţinutul principal

Arhiepiscopia Dunării de Jos, sprijin total pentru refugiații din Ucraina

* Arhiepiscopia Dunării de Jos acordă ajutor financiar Episcopiei Basarabiei de Sud și Episcopiei Tulcii pentru oferirea de cazare, masă și obiecte igienico-sanitare refugiaților aflați în Cahul și Cimișlia, precum și pentru cei de la Vama Isaccea * concomitent, a fost creat Fondul special pentru acordarea de sprijin refugiaților din Ucraina, la care pot contribui toți cei care vor să ajute

 

Sprijin necondiționat pentru refugiații din Ucraina, la inițiativa ierarhului Dunării de Jos, cu implicarea tuturor parohiilor din județele Brăila și Galați.

"În contextul actual, în care mulți cetățeni ucraineni s-au refugiat în țara noastră din cauza războiului - o parte dintre aceștia ajungând în județele Galați și Brăila -, în urma unor consultări cu preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost luate o serie de măsuri pentru sprijinirea acestor semeni greu încercați de conflictul armat din țara lor", se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Arhiepiscopiei.

Între măsurile propuse de clericii și credincioșii de la Dunărea de Jos se numără și crearea unui Fond special pentru acordarea de sprijin refugiaților din Ucraina. În cadrul acestui fond special, vor putea contribui toți cei care doresc să ajute semenii aflați în suferință în această perioadă dificilă pentru țara vecină și pentru toată Europa.

Contul în care se pot face donații este: RO33 RNCB 0141 0328 6409 0007, titular cont Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galați.

Concomitent, Arhiepiscopia Dunării de Jos acordă ajutor financiar Episcopiei Basarabiei de Sud (Moldova) și Episcopiei Tulcii pentru oferirea de cazare, masă și obiecte igienico-sanitare refugiaților aflați în localitățile Cahul și Cimișlia, precum și pentru cei de la Vama Isaccea.

Pe 1 martie, în plină criză provocată de invadarea Ucrainei, ÎPS Arhiepiscop Casian a vizitat refugiații cazați în Campusul studențesc "Al. I. Cuza" al Universității "Dunărea de Jos", "ca să aducă o rază de lumină și speranță în inimile și în sufletele greu încercate de suferință ale mamelor și copiilor sosiți, în aceste zile, din Ucraina".

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în această vizită de suflet, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de cadre didactice, studenți și masteranzi din cadrul Departamentului Teologie al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.

"Într-o atmosferă emoționantă, ierarhul și tinerii voluntari s-au rugat împreună cu oaspeții din Ucraina, le-au oferit un cuvânt de încurajare, precum și câte un mărțișor, o cruciuliță și un zâmbet frățesc celor găzduiți temporar în urbea de la Dunăre. Părintele Arhiepiscop a transmis un mesaj de mulțumire și apreciere către toți cei implicați în sprijinirea acestor semeni greu încercați, subliniind efortul, dăruirea și disponibilitatea deosebite ale credincioșilor care au reușit, într-un timp foarte scurt, să se organizeze exemplar și să colecteze cele necesare în astfel de situații", precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro