Mergi la conţinutul principal

Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă campania ”Hristos în școală”. 650 de ghiozdane pline cu rechizite, donate elevilor săraci de parohiile brăilene

* acțiunea face parte din programul eparhial desfășurat, zilele acestea, în județele Brăila și Galați * joi, 16 septembrie, 30 de copii din familii nevoiașe au primit darurile la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de pe strada Polonă * ”Acest ajutor acordat, în fiecare an, la Dunărea de Jos este de un real folos elevilor cu o situaţie materială precară”, a precizat părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei

 

 

 

 

 

Sprijin necondiționat oferit, zilele acestea, de Arhiepiscopia Dunării de Jos, beneficiari fiind mii de copii care trăiesc la limita sărăciei și care nu se pot bucura de sosirea noului an școlar, așa cum o fac ceilalți copii. Asta pentru că părinții lor abia dacă au ce să le pună pe masă.

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară, în această perioadă, programul eparhial ”Hristos în şcoală”. Prin acest program, 4.000 de copii din judeţele Brăila și Galați primesc ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar, valoarea totală a donațiilor fiind de 300.000 lei. În săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate ghiozdanele complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, acestea fiind predate protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei”, a precizat părintele consilier Rareă Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhipepiscopiei Dunării de Jos.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 8 septembrie, preoţii i-au chemat pe copiii proveniți din familiile nevoiașe la bisericile de parohie, pentru a primi darurile sau, după caz, au mers la școlile unde aceștia învață sau la centrele sociale în care sunt instituționalizați. Preoții au fost ajutați de către voluntarii și credincioșii din fiecare parohie.

O astfel de activitate s-a desfășurat, săptămâna aceasta - în prezența părintelui protopop Mircea Băncilă - la sediul Protoieriei Brăila. Au fost distribuite parohiilor din municipiu nu mai puțin de 650 de ghiozdane pline cu rechizite școlare, care au fost preluate de preoţi, însoţiţi de voluntari parohiali. Mai departe, ghiozdănelele au fost oferite copiilor din familii cu posibilităţi materiale reduse.

”Joi, 16 septembrie, la Biserica ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, 30 de copii din două parohii brăilene au primit, cu mare bucurie, darurile, mulţumind pentru acest binevenit sprijin. În zilele următoare, alte protoierii şi parohii din Eparhia Dunării de Jos vor oferi copiilor ghiozdănele echipate cu cele necesare. Acest ajutor acordat, în fiecare an, la Dunărea de Jos este de un real folos elevilor cu o situaţie materială precară”, a mai spus părintele Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro