Facultatea de Inginerie are 250 de locuri la buget, Arhitectura Navală 101 locuri, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor 167, la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică scoate la concurs 250 de locuri, Educaţie Fizică şi Sport 75 de locuri, la Facultatea de Litere sunt scoase la concurs 164 de locuri bugetate, la Ştiinţe şi Mediu sunt 75 de locuri, la Istorie, Filosofie şi Teologie 109 iar la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila 130. Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor scoate la concurs 183 de locuri la buget, cea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice 99, la Medicină şi Farmacie sunt 266 de locuri, iar la Arte sunt 31 de locuri.
Am ales doar câteva motive, dintr-o lungă serie, care să vă convingă să alegeţi Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi.
1. Cum ştim că mulţi dintre studenţii noştri vin din afara municipiului Galaţi şi au nevoie de cazare, punem foarte mare accent pe această problemă. Avem 11 cămine studenţeşti, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, însă cel mai important lucru este acela că niciun student nu rămâne necazat. În ultimii ani, toate căminele au fost modernizate, iar procedura de cazare este minuţios programată, astfel încât viitorii noştri studenţi să nu-şi irosească timpul stând la cozi interminabile. Regia de cămin este de 110 lei pe lună pentru studenţii la buget şi ajunge până la 218 lei pentru cei care obţin locuri cu taxă.
2. O altă modalitate de sprijinire a studenţilor noştri este oferirea de burse şi alte forme de sprijin material. Este bine de ştiut faptul că acestea se acordă tuturor studenţilor de la învăţământul cu frecvenţă, indiferent de forma de finanţare (buget sau taxă), pe baza criteriilor prevăzute într-o metodologie care se găseşte pe site-ul www.ugal.ro, în limita fondurilor repartizate şi numai celor care bifează toate activităţile universitare. Sunt oferite trei tipuri de burse: de merit, de studiu şi de ajutor social. Acestea se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor, cu respectarea criteriilor stabilite de către facultăţi.
3. Un alt aspect important al vieţii studenţeşti îl reprezintă mobilităţile. Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi are peste 220 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din toată lumea. Ce este de fapt programul Erasmus? Este Programul Uniunii Europene în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului, pentru perioada 2014-2020. Obiectivul principal al acestuia este de a îmbunătăţi şansele de angajare ale tinerilor prin dobândirea de competenţe suplimentare apreciate de angajatori, precum şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice. Anual, în jur de 60 de studenţi de la universitatea de stat din Galaţi pleacă în stagii de pregătire, fie pentru studiu, fie pentru practică. Bursele sunt destul de consistente, ele putând ajunge chiar şi la 700 de euro pe lună în cazul studenţilor care aleg o mobilitate de practică.
4. Odată ajuns student la Galaţi, te poţi înscrie într-una dintre organizaţiile care apără interesele studenţeşti. Este vorba despre Liga Studenţilor din Galaţi, care numără peste 5.000 de membri, şi AIESEC, o organizaţie mai mică, dar la fel de activă. Liga Studenţilor are anual tot felul de activităţi interactive, în care încearcă să implice cât mai mulţi studenţi. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galati Summer University, Zilele Basarabiei, activităţi în cadrul cărora studenţii sunt îndemnaţi să-şi pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul. Şi AIESEC are tot felul de activităţi, menite să dezvolte potenţialul de lideri al tinerilor prin experienţe practice de învăţare şi prin stagii internaţionale de voluntariat sau practică plătită. Cea mai recentă activitate a studenţilor din această organizaţie s-a intitulat Global Village, în cadrul căreia tinerii participanţi au putut cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile studenţilor din: Pakistan, Singapore, India, Egipt, Hong Kong, China, Guatemala, Indonezia, Thailanda, Turcia, Mexic şi Azerbaidjan.
Aşadar, iată doar câteva motive să optaţi pentru cea mai prestigioasă universitate de stat din sud-estul României, evaluată de ARACIS cu grad ridicat de încredere. Informaţii suplimentare despre Admiterea 2016 la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi pe www.ugal.ro.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.