Argila şi beneficiile ei pentru sănătate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Argila şi beneficiile ei pentru sănătate

Argila, datorită amestecului de minerale din compoziţia sa, poate fi folosită într-o mulţime de afecţiuni, dar şi pentru detoxifiere sau înfrumuseţarea piielii. Cei care au folosit o dată argilă se vor întoarce cu siguranţă la ea, pentru că este un tratament natural, eficient şi fără efecte nedorite.

1. Argila ajută la remineralizarea organismului şi poate fi folosită pentru a suplimenta deficitul de minerale din corpul nostru cauzate de dietele nu tocmai echilibrate pe care le avem mulţi dintre noi. Conţine calciu, magneziu, fier, zinc şi multe alte minerale.

2. Argila poate fi folosită pentru tratarea afecţiunilor rinichilor, chiar şi a celor cronice. Atunci când suferi de insuficienţă renală, corpul nu mai poate filtra fosfaţii suficient de bine aşa că o parte dintre aceştia trec în circulaţie, formând depozite pe vasele de sânge. Tocmai de aceea, persoanele care au probleme cu rinichii sunt predispuse să facă atac de cord sau atac cerebral. Studiile clinice au dovedit eficienţa argilei în scăderea nivelului de fosfaţi din organism.

3. În caz de diaree, argila absoarbe toxinele şi gazele, elimină greaţa, iar în cazul ingerării unei cantităţi mici dintr-o substanţă toxică, argila îi neutralizează efectele dăunătoare (datorită silicatului de aluminiu din compoziţia sa are proprietăţi antitoxice). Este deja celebru experimentul doctorului James Gilardi, care a observat că papagalii peruvieni care consumaseră argilă aveau un nivel mult mai scăzut în sânge al unei substanţe toxice care le fusese administrată, faţă de alte păsări

4. Argila reduce absorbţia toxinelor din corp şi are efect detoxifiant. Se pot face cure de detoxifiere cu apă de argilă, care se bea dimineaţa şi seara. Aceasta se prepară cu câteva ore înainte de a fi băută, astfel: într-un pahar cu apă plată se pune o cantitate de argilă cât o nucă. Înainte de a fi consumată se amestecă cu o spatulă de lemn sau plastic şi se bea apa cu o jumătate de oră înainte de masă. Pe fundul paharului vor rămâne resturi de argilă care se aruncă.

5. Este utilă pentru persoanele care suferă de gastrită, arsuri stomacale sau ulcer. Tocmai de aceea se foloseşte în multe medicamente destinate acestor afecţiuni.

6. Are efect antibacterian. Studiile au dovedit că ionii de cupru, zinc şi cobal conţinuţi de argilă pot distruge bacterii precum E. Coli. De aceea, argila poate fi utilă şi în cazul infecţiilor urinare.

7. Argila are efect cicatrizant. Pansamentele cu argilă pot fi aplicate pe răni pentru a opri sângerarea. În plus, împiedică pătrunderea microbilor în organism în aceste situaţii.

8. Dacă vrei să-ţi exfoliezi pielea natural, atunci argila este exact ce-ţi trebuie. Elimină sebumul în exces şi impurităţile de pe piele, dar şi celulele moarte.

9. Argila tratează acneea şi iritaţiile, având şi un efect calmant. Argila înmuiată cu puţină apă se aplică pe zona afectată şi se lasă să se usuce şi să acţioneze câteva minute.

10. Pentru o respiraţie proaspătă şi pentru eliminarea bacteriilor din cavitatea orală, poţi clăti gura cu argilă amestecată cu apă (o jumătate de lingură de argilă într-un sfert de pahar de apă) sau poţi pune o cantitate mică de argilă pe periuţă atunci când te speli pe dinţi. (Tonica.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro