Skip to main content

Arestati a doua oara!

Surpriza de proportii, ieri, la Palatul de Justitie. La solicitarea procurorilor, magistratii Tribunalului Braila au desfiintat sentinta colegilor de la Judecatorie, dispunind arestarea preventiva, pe o perioada de 29 de zile, a deja celebrilor autori ai jafului armat de la bijuteria SC "Aergi Com" SRL, petrecut in urma cu doua saptamini, Ionut Radu si Cristian Vasile Frunza. Cei doi fusesera capturati pe 1 mai 2007, in urma descinderilor in forta a mascatilor braileni, si eliberati a doua zi, intrucit judecatorii au considerat ca nu sint probe suficiente pentru arestarea lor. Cel de-al treilea participant la jaf, Nicusor Marian Vaduva, a fost arestat in lipsa, intrucit existau indicii clare ca s-a aflat la locul faptei, in ziua atacului. Concomitent, Parchetul a declarat recurs impotriva respingerii mandatului de arestare, recurs ce a fost admis acum de judecatorii instantei superioare. "Sint indicii si probe ca cei doi inculpati au comis tilharia din ziua de 26 aprilie 2007. Instanta a tinut cont de faptul ca, din modul de comitere a faptei - folosirea mastilor pentru a-si ascunde identitatea, folosirea de arme, aducerea masinii in zona - rezulta ca cei doi inculpati prezinta un potential infractional ridicat", ne-au declarat surse oficiale din cadrul Tribunalului Braila.

Ionut Radu a vrut sa fuga in Spania

Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, probele aduse de catre reprezentantii acuzarii si care au dus, in final, la arestarea autorilor tilhariei, au fost multiple. Astfel, daca la locul faptei a fost descoperita urma palmara a lui Nicusor Marian Vaduva, din declaratiile martorilor S. S. si M. S. rezulta ca ceilalti doi suspecti, Ionut Radu si Cristian Frunza, "s-au aflat in aceeasi unitate de timp si spatiu". La perchezitia efectuata acasa la Radu, au fost descoperite o cagula si doua sabii, precum si geanta folosita la comiterea jafului. In plus, respectivul isi rezervase un loc pentru a pleca in Spania, ca sa scape de raspundere penala. Anchetatorii precizeaza ca la domiciliul lui Cristian Frunza a fost identificata vestimentatia despre care martorii au declarat ca a purtat-o in timpul atacului de la bijuterie. Alti martori au descris autoturismul prezent in zona, precum si activitatile de dinaintea jafului. Pe linga toate acestea, procurorii precizeaza ca, la recunoasterea din grup, martorii acuzarii i-au indicat fara dubii pe inculpati ca fiind prezenti la locul faptei.
In replica, magistratii care au respins propunerea de arestare preventiva au sustinut ca "nu sint probe suficiente pentru emiterea mandatului". Potrivit purtatorului de cuvint al Judecatoriei Braila, "singurele probe prezentate de procuror au fost declaratiile a doi martori care au vazut un autoturism stationat in zona - din care au coborit trei tineri purtind cagule -, precum si doi martori (femei) care au vazut doi tineri mascati care incercau sa iasa din bijuterie". Sursa citata a mai spus ca la perchezitiile domiciliare nu au fost descoperite bijuteriile furate, concluzionind ca, de fapt, "nu sint probe certe de vinovatie". Magistratii de la Tribunalul Braila au considerat ca, din contra, sint probe suficiente pentru arestarea celorlalti doi suspecti.
Reamintim ca, in dupa-amiaza zilei de 26 aprilie, in jurul orei 16.15, trei indivizi inarmati cu un pistol, o bita si un cutit au patruns in forta in bijuteria apartinind SC "Aergi Com" SRL, de pe B-dul Dorobanti, unitate unde se afla si o casa de amanet/ schimb valutar. Atacatorii i-au cerut vinzatoarei banii, insa aceasta a refuzat, declansind totodata sistemul de alarma acustic. Atunci, unul dintre agresori a spart cu o piatra geamul vitrinei si a sustras aproape doua kilograme de aur in valoare de 1,14 miliarde de lei vechi. Dupa ce-au incarcat "prada" intr-o geanta, banditii au fugit in scara unui bloc din apropiere, dupa care au urcat intr-un autoturism "Dacia" si s-au facut nevazuti. Doi dintre autori au fost capturati pe 1 mai si pusi in libertate a doua zi, avind totusi interdictie de a parasi localitatea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu