Mergi la conţinutul principal

Arest la domiciliu pentru traficanții de cocaină

* recent, inculpații membri ai unei grupări specializate în traficul cu cocaină, au reușit să scape de arestul preventiv și vor petrece sărbătorile în arest la domiciliu și sub control judiciar, cu respectarea unor obligații * la data de 14 decembrie, magistrații Tribunalului Brăila au prelungit arestul la domiciliu, pentru 60 de zile, față de inculpații Marian M. și Ionuț B., cei care au stat în arest câteva luni * potrivit anchetatorilor, inculpații vindeau cocaină doritorilor, marfa fiind prezentată telefonic cu termenul “bani” pentru a desemna dozele de cocaină, sau chiar “găini” sau “motorină

 

Inculpații specializați în afaceri cu cocaină, membri ai unei grupări de traficanți de droguri, petrec sărbătorile în arest la domiciliu și sub control judiciar, cu respectarea unor obligații impuse de instanță. Recent, doi dintre cei cinci inculpați trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) , au reușit să scape de arestul preventiv și vor petrece sărbătorile în arest la domiciliu, ceilalți fiind cercetați sub control judiciar, cu respectarea unor obligații. La data de 14 decembrie, magistrații Tribunalului Brăila au prelungit arestul la domiciliu, pentru 60 de zile, față de inculpații Marian M. și Ionuț B., ceilalți fiind sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, inculpații vindeau cocaină doritorilor, marfa fiind prezentată telefonic cu termenul “bani” pentru a desemna dozele de cocaină, sau chiar “găini” sau “motorină”.

Rețeaua specializată în traficul de cocaină a fost destructurată în primăvara acestui an, iar cei cinci inculpați - Marian M., Ionuț B., Ionel B., Marian P., Laurențiu S., au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Brăila.

Doi dintre inculpați au fost arestați preventiv, respectiv Marian M. și Ionuț B.., însă după câteva luni ei au reușit să se mute în arest la domiciliu, unde vor sta până în februarie. „Constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de inculpatul M. Marian, trimis în judecată prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Brăila în cauza înregistrată la aceeastă unitate de parchet sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Menține în continuare măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpatul M. Marian pe o durată de 60 de zile pentru perioada 14 decembrie 2020 – 11 februrie 2021. Constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de inculpatul B. Ionuț, trimis în judecată prin rechizitoriul emis de DIICOT Brăila sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Menține în continuare măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpatul B. Ionuț pe o durată de 60 de zile pentru perioada 14 decembrie 2020 – 11 februarie 2021. Impune inculpatului obligația ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul situat în Brăila. Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar luată de procuror față de inculpații B. Ionel și P. Marian, măsură pe care o menține pe o durată de 60 de zile, pentru perioada 14 decembrie 2020 – 11 februarie 2021 inclusiv.  Menține în sarcina inculpaților respectarea unor obligații, pe durata măsurii”, este soluția pronunțată în ședința din 14 decembrie 2020 de Tribunalul Brăila.

 

Acuzațiile procurorilor DIICOT

În primăvara acestui an, procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în traficul de droguri de risc, formată din cinci persoane, care avea un plan de afaceri bine pus la punct. Distribuitorul de cocaină anunța telefonic faptul că are “marfa”, însă erau anumiți termeni folosiți în timpul convorbirilor cu ceilalți membri ai grupării, tocmai pentru a nu atrage atenția. Dozele de cocaină erau  prezentate cu termenul “bani”, “găini” sau “motorină”. Chiar dacă vorbeau codat, cei cinci tineri implicați în afacerea cu droguri care lucra la greu pe raza municipiului Brăila  au fost depistați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Brăila. Toată “urmărirea” a început în primăvara anului trecut, când lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila (S.C.C.O) s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr distribuia droguri de mare risc, respectiv cocaină, în municipiul Brăila. Încet, încet, întreaga grupare infracțională a fost destructurată, iar inculpații Marian M., Ionuț B., Ionel B., Marian P., Laurențiu S., după cum se arată pe site-ul instanței, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Brăila.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor DIICOT, la data de 28 mai 2019 lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr, neidentificat la acel moment, distribuia droguri de mare risc (cocaină) contra sumei de 500 lei gramul, în municipiul Brăila.

Potrivit procurorilor DIICOT Brăila, la data de 28 mai 2019, investigatorul sub acoperire a cumpărat de la distribuitorul de droguri o doză de cocaină, ambalată într-o folie de plastic de culoare neagră, contra sumei de 500 lei. În urma analizei efectuate, s-a comunicat că proba supusă analizelor este constituită din 0,5 grame pulbere care conține cocaină. La începutul lunii august 2019, investigatorul sub acoperire a cumpărat de la același distribuitor încă o doză de cocaină, ambalată tot într-o folie de plastic de culoare neagră, contra sumei de 500 lei. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul care se ocupa cu distribuția de droguri de risc  a fost identificat ca fiind inculpatul M.M.

Potrivit anchetatorilor, la data de 19 februarie 2020, existând indicii potrivit cărora inculpatul M.M. adusese din Germania o cantitate de cocaină, investigatorul sub acoperire, împreună cu colaboratoarea sa, au cumpărat de la M.M. încă o doză de cocaină, ambalată într-o folie de plastic de culoare neagră, contra sumei de 500 lei.

După cum arată procurorii DIICOT, faptele inculpatului M.M. care, în perioada mai 2019 – februarie 2020, împreună cu alții, a desfășurat activități de procurare, deținere și vânzare de droguri de mare risc (cocaină) în municipiul Brăila, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. În lista traficanților mai sunt alți patru inculpați, procurorii stabilind clar legătura dintre aceștia.

Dosarul este în curs de judecată, astfel că magistrații sunt cei care vor stabili pedepsele pentru cei acuzați de trafic de droguri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro