Arestări în cazul traficanţilor de alcool | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Arestări în cazul traficanţilor de alcool

După destructurarea uneia din cele mai mari reţele de evazionişti specializaţi în comercializarea de alcool contrafăcut, procurorii DIICOT Galaţi au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi arestarea a 22 dintre suspecţi. Propunerea a fost admisă ca atare în cazul a 21 dintre ei, iar în cazul unei femei s-a dispus arestarea la domiciliu.
În urma efectuării celor 110 percheziţii în Brăila şi în alte opt judeţe ale ţării, precum şi în municipiul Bucureşti, s-au confiscat instalaţii de filtrare şi purificare a alcoolului, mii de litri de alcool şi importante sume de bani. Peste 20 de autoturisme au fost indisponibilizate. Acest dosar a fost marcat, ieri după-amiază, de o adevărată cavalcadă de măsuri privative de libertate.
Potrivit comunicatului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii Serviciului Teritorial Galaţi au propus iniţial măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei 22 de inculpaţi. Măsură admisă. După care, au propus arestarea. 16 dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în jurul orei 16.30, iar alţi 6 acuzaţi au primit mandatele după ora 18.00. Dintre cei 6, o singură persoană, o femeie, a primit mandat de arestare la domiciliu.
"În urma efectuării celor 110 percheziţii, au fost identificate şi ridicate 11 instalaţii ilegale de filtrare a alcoolului, două instalaţii ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum şi 21 de autoturisme, bunuri şi sume de bani asupra cărora procurorii au instituit sechestru asigurător", precizează procurorii DIICOT. Măsura sechestrului asigurator presupune că bunurile respective rămân în proprietatea celor care le deţineau şi până acum, însă nu pot fi înstrăinate.
După cum se arată pe site-ul Tribunalului Galaţi, în data de 23 octombrie, procurorii DIICOT i-au prezentat cu propunere de arestare pe inculpaţii: Kadar Ferenc Gyorgy, Crăciun Daniel Leonard, Gabor Vilmos-Istvan, Joo Ervin - Gereb, Voiculeţ Marius Gabriel, Manole Ovidiu Adrian, Aniţa Dumitru, Puiu Răzvan Vasile, Csoboth Istvan, Dobriţa Mihai Cătălin, Alexandru Marius Cristian, Carapale Gheorghe, Becheş Ştefan, Fuduli Tănase, Ghiţă Tănase, Ştercu Tănase, Călbază Marcel Traian, Călbază Irina Gabriela, Moldovan Marius Augustin, Păcurar Ioan Vasile, zis "Piticul", Ciutan Cristina Carla, fostă Păduraru, şi Waldutter Mircea.
"Pentru inculpata Călbază Irina Gabriela, Tribunalul Galaţi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.
Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare şi de la comunicare pentru reprezentantul Parchetului", a precizat judecătorul Robert - George Florea, conducătorul Biroului de Informare şi Relaţii Publice, din cadrul Tribunalului Galaţi.

Creierul afacerii, un brăilean

Reamintim că în ziua de 21 octombrie au fost descinderi în forţă la Brăila şi în alte 8 judeţe, plus municipiul Bucureşti. Procurori ai DIICOT Galaţi, poliţişti de la Crimă Organizată, inspectori Antifraudă şi inspectori de la Direcţia Generală a Vămilor au făcut 110 percheziţii, în 3 firme din Brăila şi una din Bucureşti, dar şi la domiciliile a peste 150 de persoane suspectate de implicare în afaceri ilegale cu alcool. Prin activitatea lor, suspecţii au pus în pericol sănătatea populaţiei şi au prejudiciat statul cu peste 5 milioane de euro prin neplata accizelor.
Peste 150 de suspecţi au fost conduşi la audieri, la DIICOT Galaţi. Creierul reţelei ar fi la Brăila, unde, conform procurorilor, şase oameni de afaceri, toţi brăileni, au constituit un grup infracţional organizat "care a înlesnit comiterea de către alte nuclee infracţionale organizate a infracţiunilor de evaziune fiscală".
Practic, cei şase oameni de afaceri brăileni achiziţionau mari cantităţi de spirt medicinal de la "Marex" pe care apoi îl vindeau en-gros unor producători de băuturi contrafăcute. Aceştia, prin filtrări sccesive şi alte procedee empirice îl transformau în alcool etilic şi, ulterior, în băuturi alcoolice pe care le comercializau clandestin.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro