Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arbitrul Bogdan Jijie a decis scorul în partida de la Miercurea Ciuc

•  AFK Csikszereda s-a impus cu 3-0, dar a fost cadou din partea arbitrului din Botoşani • Jijie le-a făcut cadou un penalty gazdelor, în schimb, pentru echipa vizitatoare nu a dictat două lovituri de pedepsă • “A fost japcă pe faţă! Indiferent cum jucam noi, Csikszereda trebuia să câştige”, a declarat Ndigwe

 

Sportul Chiscani a fost învinsă cu 3-0 la  AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, însă victoria a fost facilitată de arbitrul de centru Bogdan Jijie din Botoşani care a acorat cadou un penalty gazdelor, dar pentru echipa vizitatoare nu a dictat două lovituri de pedepsă care s-au văzut şi din avion. La începutul partidei spectatorii şi jucătorii au intonat imnul secuiesc.

Pentru cine nu a văzut meciul de la Miercurea Ciuc rezultatul pare unul categoric în favoarea echipei gazdă. În realitate lucrurile au stat cu totul şi cu totul altfel, iar echipa antrenată de Georgel Pascu, la cel mai bun meci al său din deplasare din acest retur de campionat, merita cel puţin un rezultat de egalitate. Sportul Chiscani a controlat jocul în primele 20 de minute, perioadă în care Claudoiu Boariu (min. 3), a trimis mingea cu capul peste transversală, iar la acţiunile care au urmat Boariu şi Huţu i-au dat emoţii portarului B. Nagy. În minutul 15 echipa vizitatoare a obţinut o lovitură liberă dar Bogdan a trimis mingea razant cu transversala. Sportul Chiscani a făcut legea în teren şi cum avântul oaspeţilor trebuia tăiat, în minutul 24 Bogdan Jijie a inventat un penalty pentru gazde. Iar Bajko a adus-o pe AFK Csikszereda în avantaj. Gazdele au avut prima ocazie de gol abia în minutul 29, însă veteranul Robert Ilyieş a şutat în bară. Finalul primei reprize a aparţinut echipei din Chiscani şi l-a avut în prim plan pe Emmanuel Ndigwe. Nigerianul a executat foarte bine o lovitură liberă de la 18 metri, dar portarul advers a reuşit să scoată mingea de la vinclu şi tot dintr-o fază fixă, Ndigwe a şutat milimetric pe lângă vinclu.

Ilyieş a ratat o şansă de gol în minutul 57, iar după această fază iniţiativa a trecut din nou de partea oaspeţilor. Sportul merita să primească un penalty clar în minutul 65, când Lorincz l-a lovit în mod intenţionat pe Ndigwe, într-un duel în care mingea se afla la nigerian, însă Jijie s-a făcut că nu vede “infracţiunea”. Patru minute mai târziu Ndigwe a driblat trei adversari în careul advers, i-a pasat lui Techiu care a şutat la colţul scurt, însă B. Nagy a evitat in extremis golul. Pe fondul dominăriii echipei vizitatoare, AFK Csikszereda a iniţiat un contraatac, Turiac a ieşit inoportun din poartă şi Bajko a dus scorul la 2-0. Sportul Chiscani nu a renunţat la luptă şi în minutul 84 putea reduce din diferenţă prin Mucuţă, însă atacantul oaspeţilor a fost trântit în careu, dar nici de acestă dată Jijie nu a văzut nicio “infracţiune”. La ultima fază a meciului echipa gazdă a mai înscris o dată prin Norbert Nagy şi AFK Csikszereda se menţine în cursa pentru promovarea în Liga a II-a. “A fost japcă pe faţă! Lor le-a făcut cadou un penalty, nouă ne-a refuzat două lovituri de la 11 m. Lorincz m-a lovit cu cotul în stomac şi pentru câteva secunde mi s-a rupt filmul. Indiferent cum jucam noi Csikszereda trebuia să câştige, asta am dedus eu din modul în care arbitrul de centru a condus acest meci”, a declarat Ndigwe.

 

Sportul Chiscani: Turiac – Gaşpar, C. Boariu, Pârlog, Bălan – Mirescu (min. 72: Mucuţă), Chihaia, Bogdan, Huţu – Ndigwe (min. 78: Chiriac), Techiu (min. 85: Pană).

AFK Csikszereda: B. Nagy – Maizik (min. 90: Szekely), Lorincz, Csonka, Vizi – Tamaş, Savin (min. 74: Ţepeş), Ilyieş, Csiszer (min. 58: N. Nagy) – Lukacs, Bajko.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii