Arbitrii şi observatorii din Liga a III-a s-au şcolit ieri la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Arbitrii şi observatorii din Liga a III-a s-au şcolit ieri la Brăila

Conform programului stabilit, joi, la ora 11.00, la Brăila a început instruirea arbitrilor şi a observatorilor din Liga a III-a.

Şeful acestei acţiuni, Nicolae Rainea, împreună cu Vasile Curt, Constantin Ştefan, Costin Toma şi Laurenţiu Vărgatu le-au prezentat celor 70 de arbitri şi celor 26 de observatori şapte teme, iar la final cursanţii au susţinut o testare teoretică.
La începutul instruirii, Laurenţiu Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, era convins că toate detaliile organizatorice au fost bine puse la punct, -iar Brăila va mai primi un vot de încredere din partea FRF.
"Este o onoare că ni se acordă organizarea unor astfel de instruiri, nu ne este uşor, este un efort mare din partea noastră, dar pentru că această conducere a CCA are o mare încredere în asociaţia noastră, trebuie să fim din nou la înălţime. Acest nominalizare a noastră ca organizatori ai unuia dintre centrele de instruire din ţară vine după o muncă de câţiva ani de zile, la Brăila s-au organizat instruiri dar şi turnee de fotbal, lumea are încredere în noi. Arbitrii brăileni au început să crească din punct de vedere valoric, asta înseamnă mult pentru oraşul nostru, unde fotbalul e cum e. Dar şi la acest capitol începem să ne revenim. Cred că şi fotbalul va reveni la loc de frunte în oraş din vară, odată cu promovarea echipei CF Brăila în Liga a II-a", a declarat Laurenţiu Vărgatu.

19ajf2 Tinerii arbitri din eşalonul al III-lea au susţinut teste la Braila "Am mare încredere în arbitrii români", a punctat Nicolae Rainea

În calitate de şef al instruirii de la Brăila, fostul arbitru internaţional, Nicolae Rainea, brăilean de origine, a spus că este o onoare pentru acest oraş să organizeze o astfel de acţiune şi i-a felicitat pe organizatori pentru răspunderea asumată.
"Pentru Braila este o onoare şi o mare bucurie pentru mine că sunt brăilean. Cine îşi asumă această responsabilitate merită felicitări, trebuie respectaţi şi apreciaţi pentru că nu-i uşor să găseşti spaţiu pentru 100 de persoane să le creezi condiţii de audiţie, de testare, masă, cazare şi altele În fiecare an se organizează aceste cursuri teoretice în care pe de o parte analizăm arbitrajele din perioada care a trecut şi pe de alta corectăm o serie de greşeli şi le dăm arbitrilor instrucţiuni despre modul în care trebuie să se comporte pe viitor. Instructajele sunt urmate de o testare teoretică şi una fizică, dar de data aceasta cea fizică nu se dă pentru că nu ne permite vremea, însă după patru cinci etape, tot pe centre se va da şi aceasta", a punctat Nicolae Rainea.
Tot cu acest prilej sursa citată a afirmat că decizia luată de FRF privind renunţarea la arbitrii străini este justă şi firească. Rainea chiar a spus răspicat că are mare încredere în arbitrii români: "Mi se pare foarte normală şi firească această decizie şi vă dau un exemplu din viaţă, fiecare vede că nevasta altuia e mai frumoasă ca a lui, dar de fapt sunt la fel toate, numai că depinde cu ce ochi le priveşti. Păi, arbitrii străini nu au greşit flagrant ? Franţa este calificată la Campionatul Mondial pe o greşeală de arbitraj, Maradona a câştigat o astfel de competiţie în urma unui gol înscris cu mâna, sunt greşeli mari, dacă s-ar face la noi cred că i-ar lua gâtul acelui arbitru. Eu am mare încredere în arbitrii români, dacă nu aveam încredere în ei nu aveam ce să mai caut aici. Sunt patru, cinci conducători de echipe din Liga I, în frunte cu Iancu de la Timişoara, care nu au alceva de făcut decât să vorbească despre arbitraj, acum trebuie să se conformeze acestei situaţii, nu au ce face".
Fostul arbitru internaţional este de acord şi cu începerea returului la data stabilită iniţial şi spune că în regulament există stipulate toate condiţiile de desfăşurare ale unei partide, astfel că arbitrii decid dacă dau sau nu drumul la joc.
"Calendarul intern este foarte încărcat nu mai sunt decât două date libere şi Liga I trebuie să se termine înainte de Campionatul Mondial, asta este prima condiţie. La fel se va întâmpla şi la celelalte două eşaloane. Se dă drumul la etapă şi unde terenul este regulamentar se joacă, unde este impracticabil nu se joacă, există clauze în regulament. Se aşteaptă o oră, se joacă a doua zi sau se reprogramează meciul", a mai adăugat Nicolae Rainea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro