* performanțe deosebite în 2021, deși a fost pandemie de coronavirus * pentru rezultatele obținute, Daniel Mihai a primit din partea MTS titlul de antrenor emerit
De câțiva ani, Arashi-Do a devenit clubul fanion al orașului Brăila la secțiunea karate tradițional. Gruparea sportivă pregătită de sensei Daniel Mihai a promovat Brăila în multe orașe din Europa. Este poate singura grupare sportivă care are secții în județ, mai precis la Chiscani și Tichilești, iar copii din aceste localități au devenit campioni naționali și medaliați la europene și mondiale. Bineînțeles că performanțele vin doar atunci când antrenorul și sportivii trag din greu la antrenamente. Anul 2021 a fost unul cu multe restricții sanitare din cauza pandemiei de coronavirus, însă Arashi-Do a fost din nou unul dintre cluburile din România cu rezultate deosebite.
La campionatul național de karate tradițional pentru copii de la Caracal, Radu Stoian a cucerit aurul la kumite individual, aceeași performanță fiind realizată de Andrei Dumitru la embu masculin. Dario Mihai și Alexia Chirac și-au trecut în cont medalia de bronz la embu mixt și tot pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat
Alyn Olteanu la kumite individual, Cleopatra Neculai, Luiza Stoian și Alyn Olteanu la kata echipe. La Campionatul Național de karate tradițional de la Brăila sportivii cu pretenții la medalii și-au realizat obiectivele. Ioana Radu a devenit campioană națională la fukugo. Tot medalii de aur au cucerit Daria Dârnea, Maria Marcu, Andreea Radu la kata echipe, Alexandru Stoian și Ioana Radu la embu mixt, Alexandru Stoian și Cătălin Baciu, la embu masculin.
Antrenorul, un exemplu pentru sportivi
Născut la Chiscani, antrenorul și președintele clubului Arashi-Do, Daniel Mihai, a început să practice karate-ul tradițional în urmă cu 32 de ani. Ca sportiv, până în 2000, a obținut numeroase titluri interne și internaționale. Doi ani a activat ca sportiv și antrenor în Italia, iar în 2012 a revenit acasă și a înființat clubul Arashi-Do, la care printre performeri acum se regăsește și fiul său Dario Matteo, în vârstă de 13 ani. Pentru performanțele realizate, Daniel Mihai a primit din partea Ministerului Tineretului și Sportului titlul de antrenor emerit.
“Ce înseamnă o viață de sportiv? O întrebare grea. Înseamnă premii, diplome, călătorii, lume mereu nouă, fericire, împlinire. Aceasta este fața care se vede, este partea pentru care, uneori, ești invidiat și chiar criticat. Această parte din cariera unui sportiv este încărcată de durere, de bătălii cu propria persoană, de sacrificii. Din momentul în care am decis să practic acest sport viața mea s-a schimbat radical. A trebuit să-mi fac un program diferit de al prietenilor mei. Pentru ei, eu eram “pe dos”, din punctul meu de vedere ei pierdeau vremea. Iar timpul a fost de partea mea. Am avut satisfacții ca sportiv, acum le am poate și mai mari, în calitate de antrenor”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.