Mergi la conţinutul principal

Aproximativ 1.500 de braileni beneficiaza de venitul minim garantat

In momentul de fata, in evidentele Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei sint inregistrate aproximativ 1.500 de dosare ale titularilor care beneficiaza de venitum minim garantat. Din totalul acestora, doar 200 sint apti de munca si efectueaza 72 de ore, pe luna, in folosul comunitatii. Restul, de pina la 1.500, sint persoane care au In Ingrijire unul sau mai multi copii In virsta de pina la 7 ani; persoane care urmeaza o forma de Invatamint la cursuri de zi, pina la Implinirea virstei de 25 de ani sau de 26 de ani In cazul celor care urmeaza studii superioare cu durata de scolarizare mai mare de 5 ani; persoane care Indeplinesc conditiile legale de pensionare; persoane adulte ale caror incapacitate de munca este dovedita prin acte medicale si care sint scutite, conform legii, de aceste ore de munca in folosul comunitatii.
"Conform prevederilor in vigoare, ei nu ne pot pacali ca nu isi gasesc de munca, deoarece o data la trei luni sint obligati sa actualizeze actele aflate la dosar. Documentul cel mai important este cel care specifica faptul ca beneficiarul este luat in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, cu ajutorul caruia dovedeste ca este in cautarea unui loc de munca sau ca urmeaza cursuri de calificare. Agentia va incerca sa ii gaseasca un loc de munca, din oferta pe care o are de la angajatori. In cazul in care beneficiarul refuza un post, lui i se sisteaza ajutorul. La fel se intimpla si in situatia in care refuza sa-si efectueze cele 72 de ore de munca, in folosul comunitatii", a precizat Anisoara Satnoianu, directorul Directiei de Asistenta Sociala.
Conform Legii 416/2001, persoanele apte de munca din familiile pentru care se asigura venitul minim garantat vor efectua lunar, cel mult 72 de ore de munca, in actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii. Aceasta obligatie nu poate fi transferata altor persoane, iar obiectivele unde urmeaza sa lucreze sint stabilite prin dispozitia primarului. Cei aproximativ 200 de beneficiari apti de munca desfasoara activitati in cadrul Seroplant, Directiei Serviciilor Publice si Administratiei Portuare.
Reamintim ca de la 1 ianuarie, cuantumul venitului minim garantat a crescut astfel: pentru o persoana - 92 RON, 2 persoane - 166 RON, 3 persoane - 231 RON, 4 persoane - 287 RON, 5 persoane - 341 RON, iar pentru fiecare persoana peste numarul de 5 membri, se adauga cite 230.000 lei. Conform datelor furnizate de conducerea Directiei de Asistenta Sociala Braila, cele mai multe dosare sint ale familiilor cu 3, 4 sau 5 membri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro