Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape o cincime din judet a fost izolata

In conditiile existentei unui numar de patru focare de gripa aviara la nivel de judet, autoritatile locale sint la limita cu personalul necesar pentru activitatile din localitatile in care deja s-a confirmat boala. Pentru ca foloseste deja cam toti jandarmii, politistii si inspectorii sanitar-veterinari de care dispune judetul, Prefectura a cerut ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, sa dea dispozitie judetelor limitrofe sa se ocupe de organizarea filtrelor, pentru propria protectie, la granita, dat fiind ca Braila nu mai are cu cine. Solicitarea prefectului a avut efect, iar ieri dimineata, ministrul a dat dispozitia ca judetul Braila sa fie inchis, din punct de vedere sanitar-veterinar si, respectiv, sa se instaleze filtre de dezinfectare la toate iesirile catre judetele limitrofe. "Avind in vedere faptul ca avem patru focare de gripa aviara in judet, care trebuie supravegheate in continuare, chiar si dupa incinerarea pasarilor, nu prea mai puteam face fata, cu personalul pe care il avem de la jandarmi, Politie si Directia Sanitar Veterinara, pentru a organiza filtre pe toate drumurile de acces ale judetului, catre judetele vecine. De aceea, intr-o discutie pe care am avut-o cu ministrul Flutur, am rugat sa puna problema la comandamentul central, ca aceste filtre sa fie organizate de judetele limitrofe, ceea ce s-a si intimplat. Pe drumurile nationale, filtrele au fost organizate de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi, care, printr-o firma de specialitate, face dezinfectia. La inceput, se omisese drumul catre Focsani, pentru ca probabil s-au uitat pe o harta veche, unde este marcat ca drum judetean, dar el, intre timp, a devenit drum national. Acum, insa, s-a rezolvat si aceasta problema".
Conform ultimelor date, la granitele judetului Braila functioneaza 10
filtre de dezinfectie, situate pe toate drumurile nationale, europene si judetene care intra sau ies din judet. Acestea sint amplasate pe DE 577, DN2B, DN21, la: Mihai Bravu, Baraganu, Surdila Greci, Galbenu, Jugureanu, Gradistea, Gulianca - Olaneasca, Vadeni si cele doua Treceri Bac, Smirdan si Stinca. Practic, in jurul judetului Braila s-au instalat filtre formate din politisti, jandarmi, specialisti DSV. Acestia au misiunea de a face cordon in jurul judetului, in privinta dezinfectarii tuturor autoturismelor care intra sau ies din Braila. In 13 localitati din judet s-au instituit masuri speciale, este vorba despre comune si sate aflate pe o raza de 10 km distanta de primul focar, acela descoperit in Scarlatesti. Potrivit cms. Fanel Arama, adjunct al sefului Politiei brailene, cele 13 localitati au fost izolate. Este vorba despre Ciresu, Ulmu, Vultureni, Ionesti, Batogu, Zavoaia, Dudesti, Tataru, Coltea, Florica, Chichinetu, Chioibasesti si Rosiori. "Aici s-au instituit masuri speciale impotriva gripei aviare, pentru prevenirea izbucnirii unui nou focar. Avem oameni peste tot, sintem pregatiti, facem echipe cu jandarmii si cu specialistii DSV", a adaugat cms. Fanel Arama, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii