Mergi la conţinutul principal

Aproape 70% dintre candidaţi sunt utilizatori experimentaţi ai limbii române

Alţi 22% au obţinut certificate de utilizatori avansaţi şi numai 8% au obţinut certificate de utilizatori medii. Preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Romeo Mocanu, a precizat că probele s-au desfăşurat fără incidente, corect.
Cei 2.703 de candidaţi înscrişi la examenul de bacalaureat din acest an au fost repartizaţi în opt centre de examen: Colegiul "Bălcescu", Colegiul "Murgoci", Colegiul Economic "Ion Ghica", Gr. Şc. "Panait Istrati", Gr. Şc. "Gh. K. Constantinescu", Gr. Şc. "Saligny", Liceul "Perpessicius" şi Liceul "Sebastian". Bacalaureatul va continua cu evaluarea competenţelor digitale, în perioada 13 - 17 iunie, iar competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi evaluate în perioada 20 - 23 iunie.
Probele scrise încep pe 27 iunie, cu limba şi literatura română, continuă pe 29 iunie cu proba obligatorie a profilului, matematică cu diferite grade de dificultate în funcţie de specializare sau istorie, iar pe 1 iulie se va da proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 3 iulie, contestaţiile se vor putea depune pe 4 iulie, iar rezultatele finale se afişează pe 8 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro