Festivitatea de premiere a fost deschisa de elevii clasei a III-a, condusi de invatatoarea Mariana Simion, care au prezentat citeva secvente din opera lui Creanga. De asemenea, a fost prezentata si o parada a costumelor infatisate in opera scriitorului, de catre micutii Gradinitei "Dumbrava minunata" sub indrumarea educatoarei Angela Alexandrescu.
Dupa momentele artistice, a urmat premierea participantilor la concurs. La ciclul primar - sectiunea poezie, s-au acordat trei premii I, unul fiind adjudecat de braileanca Marinela Rusu, clasa a IV-a, Scoala "Sfintul Andrei". Premiul II a fost cistigat de doi elevi din Neamt si Focsani, iar premiul III a ajuns la alti doi elevi, din Teleorman si Bucuresti. De asemenea, au mai fost acordate sase mentiuni, doua dintre ele fiind cistigate de braileni. Pentru sectiunea proza au fost alocate patru premii I, patru premii II si patru premii III. La ciclul gimnazial, sectiunea poezie, Premiul I a fost adjudecat de Silvia Patricia Gheorghe, clasa a VIII-a, Liceul "Constantin Anghelescu", Ianca si de o eleva din Calarasi. Premiile II si III au avut cite doi cistigatori, iar premiile speciale, trei. Au fost sase mentiuni dintre care doi braileni: Stefania Popa, clasa a VII-a, Scoala "Ion Creanga" si Emilio Loredan Bucur, clasa a VIII-a, Liceul de Arta "Hariclea Darclee". La sectiunea proza au fost doua Premii I, doua Premii II, doua Premii III si patru premii speciale. De asemenea, au fost acordate 11 mentiuni, printre care au fost nominalizati si trei elevi din Braila.
Comisia de jurizare a fost alcatuita din inspectorii Ana Maria Zlavog, Ecaterina Bonciu si Ion Marin, profesoara Angela Olaru, invatatoarea Mariana Simion si directorul Scolii "Ion Creanga", profesorul Victor Buzea. Cei care au pus bazele concursului "Ion Creanga" si au trudit ca aceasta sa devina o competitie de talie nationala sint: profesoara Angela Olaru, invatatoarea Mariana Simion si directorul Scolii "Ion Creanga", profesorul Victor Buzea.
Concursul a demarat in urma cu trei ani, la initiativa profesoarei Angela Olaru. Potrivit initiatorului, competita s-a nascut din dorinta de a incuraja tinerele talente si de a-i "ademeni" pe elevi la lectura adevarata. "Indemnul meu adresat copiilor este “sa cititi cit mai mult si sa asterneti apoi pe hirtie toate gindurile voastre nevinovate de copil, iar ele ar putea deveni autentice bijuterii”. Indemnul atit de sugestiv “Hai, despre copilarie sa vorbim!” i-a cucerit pe micii nostri povestitori sau poeti care au trimis un numar impresionant de lucrari, 1.300, din aproape toata tara. Lucrari deosebite, scrise cu multa simtire si nevinovatie, cu pasiune si imaginatie, iar uneori chiar cu “condei” de artist", ne-a declarat Angela Olaru.