Mergi la conţinutul principal

Aproape 70 de firme brăilene, cu mii de salariați, controlate pe caniculă

* în perioada 1-15 august a.c., inspectorii de muncă brăileni au controlat mari firme de construcții, comerț, agicultură și confecții, cu un total de 6.500 de salariați * oamenii legii au urmărit, cu precădere, respectarea măsurilor legale în perioadele cu temperaturi ridicate extreme * din fericire, doar două firme nu asiguraseră apă suficientă pentru salariați, dar situația a fost remediată

 

 

 

Controale ITM la zeci de angajatori autohtoni, în zilele caniculare ale lunii august.

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în prima jumătate a lunii august, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au desfășurat mai multe controale, în special în zilele caniculare, la un număr de 69 de angajatori unde își desfășoară activitatea, în total, 6.470 de salariați. Au fost vizate inclusiv mari societăți comericale brăilene care își desfășoară activitatea în domenii precum construcții, comerț, confecții și agricultură. Reprezentanții ITM au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor OUG nr. 99/2000, ”privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi ridicate extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă”.

Pe parcursul acțiunilor de control s-a constatat - în cazul a doi angajatori brăileni - că nu a fost asigurată apă minerală în cantitate suficientă. Au fost aplicate două sancțiuni contravenţionale, însă situația s-a remediat rapid, chiar pe parcursul controalelor ITM. Mai trebuie preizat faptul că astfel de controale se fac chiar și în zilele în care termometrul nu indică mai mult de 30 de grade Celcius

”Chiar dacă nu se ating temperaturi ridicate extreme, suplimentar tematicii de control propuse, inspectorii de muncă efectuează controale preventive pentru verificarea modului în care societățile comerciale respectă prevederile legale referitor la asigurarea condițiilor de muncă în perioadele caniculare”, a precizat, în cadrul unui comunicat, inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro