Mergi la conţinutul principal

Aproape 60.000 de solicitări la Ambulanţă, în 2017

• în ciuda problemelor pe care angajaţii SAJ Brăila le-au tot adus în atenţia presei - ambulanţe stricate, deficit de personal, buget extrem de redus şi datorii la service-uri -, iată că salvările au ajuns la 59.155 chemări în cursul anului trecut • în perioada Revelionului, solicitările aproape s-au dublat, ca număr, faţă de o zi obişnuită

 

Anul 2017 a însemnat pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila 59.155 de solicitări, cărora angajaţii le-au făcut faţă cu brio, în ciuda problemelor din sistem. Parc auto îmbătrânit, ambulanţe stricate din cauza stării deplorabile a drumurilor din municipiu şi judeţ, buget redus, datorii către service-uri, deficit de personal, sunt doar câteva dintre probleme, iar situaţia pare identică în toată ţara. Chiar şi în aceste condiţii, medicii şi asistenţii ambulanţieri nu şi-au neglijat munca, iar salvările au ajuns la toate solicitările. Fie că a fost vorba de bolnavi cronici, de etilici (alcoolici), agresionaţi, victime ale accidentelor rutiere, tentative de suicid etc, angaţii SAJ au spus “prezent” la toate apelurile. Iar noul an, 2018, se anunţă a fi unul la fel de aglomerat pentru Ambulanţă. Numai în primele trei zile, la dispecerat au fost înregistrate 384 chemări.

Perioadele de sărbători atrag, după sine, cele mai multe solicitări, din cauza excesului de mâncare ori alcool, la mesele festive.

Cel mai recent exemplu este mini-vacanţa de Revelion, 29 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, care a avut două zile de “foc”: 29 decembrie 2017 (vineri), cu 172 de solicitări, şi 2 ianuarie 2018 (marţi), cu 174 solicitări. Medicii ambulanţieri au avut cele mai puţine chemări, 118, chiar în ultima zi a anului trecut, 31 decembrie, când încă petrecerile erau la început. După miezul nopţii, pare-se că focul de artificii le-a deschis apetitul petrecăreţilor, iar “licoarea lui Bachus” a început să curgă în pahare. Astfel, în prima zi a anului 2018, ambulanţele brăilene au răspuns la 153 de solicitări.

Numărul etilicilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost, în medie, 24 pe zi, în perioada 29 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018. Tot la evenimente deosebite intră 2 accidente rutiere şi 2 agresiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro