Aproape 600 de cadre didactice susţin examenul de titularizare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aproape 600 de cadre didactice susţin examenul de titularizare

Azi, de la ora 10.00, profesorii se mută în bănci şi dau examen: cel de titularizare/suplinire. În judeţul Brăila, s-au înscris în jur de 600 de candidaţi, unii având deja experienţă în activitatea didactică, alţii fiind absolvenţi ai acestui an. Candidaţii la titularizare trebuie să treacă două probe: una practică şi una scrisă, dar la proba scrisă pot participa doar cei care au obţinut minim 5 la proba practică. În calcularea mediei finale, proba scrisă va avea o pondere de 75%, iar cea practică de 25%. Potrivit informaţiilor furnizate de inspectorul general adjunct Nicolae Cătălin Stănică, au fost depuse 595 de dosare, candidaţii fiind repartizaţi pe şase centre de examen. Acestea au fost organizate la Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius", Şcoala "Ion Băncilă", Liceul de Artă "H. Darclee", Şcoala "C.S. Aldea", Şcoala "Fănuş Neagu" şi Şcoala "I.L. Caragiale". La nivelul judeţului Brăila există 538 de posturi, dintre care 123 titularizabile şi 415 netitularizabile.
Primul pas în titularizare a fost făcut deja, pentru că aspiranţii la statutul de profesor au avut de trecut proba practică/inspecţia la clasă. Pentru cei mai mulţi dintre ei, această probă s-a arătat a fi uşoară, aşa că au fost multe note de 10. Au fost şi note de 9, dar şi câteva de 8 sau de 7. S-au înregistrat şi absenţe la proba practică, concurenţii pierzându-şi şansa de a trece cu bine titularizarea, la fel ca şi candidata care a fost evaluată cu nota 4 pentru activitatea la clasă. Astăzi, profesorii sunt din nou examinaţi, de data aceasta în scris, în cadrul unei probe ce durează patru ore. Structura probei scrise din cadrul concursului de titularizare va cuprinde, pentru fiecare dintre discipline, două subiecte, fiecare subiect fiind notat cu câte 45 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează, prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare.

Contestaţiile au ridicat promovabilitatea la definitivat

92 de profesori din judeţul Brăila s-au înscris la examenul de definitivare în învăţământ din acest an. 59 dintre ei au reuşit să îl promoveze, obţinând peste nota 7, dar alţi 14 s-au arătat nemulţumiţi de notele primite, aşa că au contestat evaluările. Astfel, după rezolvarea contestaţiilor, cinci candidaţi au primit note mai mari, promovând examenul, şapte au rămas cu aceeaşi notă, iar doi au primit note mai mici, ceea ce a făcut ca rata de promovabilitate pe judeţul Brăila să crească la 77,10%.
La nivel naţional, după soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea a crescut de la 62,23% la 65%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro