Aproape 5.300 de brăileni au reuşit să se angajeze de la începutul anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Astfel, în primele 10 luni ale anului au fost cuprinse în măsuri active peste 9.600 persoane, iar 5.297 au dobândit statutul de persoană ocupată.
Analizând structura pe grupe de vârstă a persoanelor ocupate prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă al AJOFM Brăila, se observă că ponderea cea mai ridicată este deţinută de persoanele ocupate cu vârsta între 35 şi 45 ani. Concret, 13,8% aveau vârsta sub 25 ani, 21,8% între 25-35 ani, 33,3% între 35-45 ani, iar 31,1% cu vârsta mai mare de 45 ani. Structura acestora pe niveluri de pregătire a fost următoarea: 11,8% cu nivel de pregătire primar, 25,9 % cu nivel de pregătire gimnazial, 31,9% cu nivel de pregătire profesional/şcoală de arte şi meserii, 21,9% cu nivel de pregătire liceal /postliceal, 8,5% cu nivel de pregătire universitar. Astfel, se poate constata că 69,6% dintre persoanele ocupate au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii. Dintre persoanele ocupate, 24,9% proveneau din mediul rural, iar 75,1% din mediul urban. Bărbaţii şi-au găsit mai uşor de lucru, astfel că ei reprezintă 69,2% din totalul persoanelor ocupate, în timp ce femeile doar 30,8%.
În evidenţa AJOFM Brăila, pe 30 octombrie, se aflau înregistraţi 7.172 şomeri, mai puţin cu 4.252 persoane decât la aceeaşi dată a anului anterior, ceea ce a dus la o rată a şomajului de 5,32%. Structura acestora pe niveluri de pregătire s-a prezentat astfel: 74% au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoala de arte şi meserii, 17% au nivel de pregătire liceal /postliceal şi 9% au nivel de pregătire universitar. Din totalul şomerilor aflaţi în evidenţele AJOFM Brăila, la data menţionată, femei sunt 41,5%, iar bărbaţi 58,5%. De asemenea, trebuie precizat că şomerii proveniţi din mediul rural reprezintă 57,5% din total, iar din mediul urban 42,5%. În continuare se menţine foarte mare procentul şomerilor neindemnizaţi, respectiv 76%, în timp ce şomeri indemnizaţi sunt numai 24%.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.