Reamintim ca depunerea formularelor cererilor de plata insotite de documentele aferente se face in baza unui grafic, intocmit de specialistii APIA, fiecare fermier fiind instiintat prin posta despre data si ora la care trebuie sa se prezinte. Conform graficului, pentru fiecare zi sint programati cite 10 fermieri pe fiecare comuna, in total, peste 400 de persoane pe zi la nivel de judet. Solicitantii care exploateaza suprafete mai mici de 50 ha sint planificati pe Centrele Locale APIA, iar cei cu peste 50 ha, la Sucursala judeteana.
Perioada de depunere a cererilor este 1 martie - 15 mai
"Lucrurile merg mai bine chiar decit ne asteptam. 60-70 % din cei programati respecta graficul, dar, am avut si cazuri in care au venit peste grafic. De exemplu, la Romanu au inchiriat un autobuz si au venit 70 de persoane o data. Noi i-am servit pe toti. Bine, sint si zone departate unde s-au prezentat doar jumatate. E cazul comunelor din Balta care sint arondate Centrului Local Braila. Oricum, pe total, e multumitor", a precizat Doina Jurubita, directorul Sucursalei judetene APIA Braila.
Perioada de depunere a cererilor este 1 martie - 15 mai. Depunerea peste termen a cererii va determina o reducere cu 1 % a sumei cuvenite, pentru fiecare zi lucratoare de intirziere. Daca intirzierea e mai mare de 25 de zile, cererea va fi respinsa. Cele 25 de zile reprezinta perioada de toleranta. Pentru 2007, perioada de toleranta a fost stabilita intre 16 mai si 11 iunie.
Fermierii care din motive temeinice nu pot respecta data si ora impuse de APIA se pot reprograma telefonic. De asemenea, fermierii neinclusi in grafic care vor sa se inscrie in Registrul Fermelor pot solicita informatii la Centrul Local la care este arondata comuna pe raza careia este inregistrat terenul.
Numerele de telefon puse la dispozitia fermierilor sint: Centrul Braila - 62.95.41; Movila Miresii - 69.77.88; Faurei - 66.11.70; Viziru - 66.60.63; si Ciresu - 63.85.06.