Aproape 3,7 milioane lei pentru “Corn” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aproape 3,7 milioane lei pentru “Corn”

• până luna viitoare, Consiliul Judeţean Brăila aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate • contractul acoperă o perioadă de 2 ani şcolari şi este împărţit pe două loturi: municipiu şi judeţ • stabilirea furnizorului pentru produsele de patiserie se va face în urma unei licitaţii electronice în SEAP

 

Licitaţie cu emoţii pentru stabilirea furnizorului de produse de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi pentru preşcolari în anii şcolari 2017-2018 şi 2018-2019. Emoţii, pentru că licitaţia efectivă ar urma să aibă loc pe ultima sută de metri a vacanţei de vară, destul de aproape de primul clopoţel al noului an şcolar, de-a dreptul inconfortabil pentru Consiliul Judeţean Brăila care, după cum se cunoaşte, nu a putut asigura integral pachetul guvernamental “Lapte - Corn - Fructe” în anul şcolar încheiat în urmă cu aproape o lună. Practic, dată fiind această experienţă total neplăcută, există riscul ca povestea să se repete în noul an şcolar, cel puţin pe parte de produse de patiserie, cunoscut fiind faptul că deja sunt atribuite contractele pentru componentele “Lapte” şi “Fructe”. Potrivit anunţului postat zilele acestea în SEAP de către CJ Brăila, termenul limită de primire a ofertelor pentru “Corn” expiră la data de 7 august, iar termenul maxim de evaluare a ofertelor, pe data de 1 septembrie.

De precizat că, totuşi, autoritatea locală a trimis încă din cursul lunii mai documentaţia de licitaţie pentru avizare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, însă abia zilele acestea a primit OK-ul final, după cum a explicat vicepreşedintele CJ Brăila Ionel Epureanu: “Strategia şi documentaţia au fost validate în sistemul SEAP pe 5 iulie, în contextul în care au fost depuse pe 25 mai. Documentaţia a fost, din păcate, respinsă de două ori şi a trebuit făcute modificări conform recomandărilor autorităţii în domeniu, astfel că termenul de depunere a ofertelor este 7 august, iar dacă nu sunt solicitări de clarificări, termenul minim de evaluare a ofertelor este de 25 de zile. Sperăm să nu fie complicaţii la procedura de achiziţie şi astfel să reuşim să avem stabilit cât mai repede furnizorul pentru componenta Corn, dar este greu de estimat în acest moment cum se vor derula lucrurile”.  

 

Cornul, licitat electronic, în SEAP

Aşa cum arată anunţul de licitaţie lansat în SEAP de către CJ Brăila, se urmăreşte încheierea unui acord cadru, cu maxim 3 agenţi economici, care să acopere o perioadă de 2 ani şcolari, iar valoarea estimată a contractului ar fi undeva la aproape 3,7 milioane lei, fără TVA (3.685.829,4 lei, mai precis).

Contractul este împărţit pe două loturi, primul grupând unităţile de învăţământ din municipiu, iar al doilea, pe cele din judeţ. Lotul I a luat în calcul un efectiv de minim 14.000 de elevi, maxim 15.371, pentru o perioadă cuprinsă între minim 100 de zile şi maxim 180 de zile, la un preţ estimativ de 0,33 lei fără TVA/zi/elev.

La lotul II s-au luat în calcul un minim de 14.000 de elevi, maxim 15.180, cu acelaşi preţ estimativ de 0,33 lei fără TVA/zi/elev. Per total, cantitatea minimă de cornuri ce urmează a fi furnizate şi distribuite elevilor din unităţile de învăţământ brăilene ar fi de 5,6 milioane de bucăţi, iar maximul undeva la 11,17 milioane bucăţi.

Firmelor interesate de contract li se cere constituirea unei garanţii de participare la licitaţie în cuantum de 9.444 lei pentru lotul I şi de 9.266 lei pentru al doilea lot. În plus trebuie să dovedească, că în ultimii 3 ani au realizat cifre de afaceri de 0,94 milioane lei pentru lotul I şi 0,92 milioane lei - lotul II, precum şi că au derulat în trecut contracte similare la valorile menţionate anterior (lot I - 940.000 lei,  fără TVA, lot II - 920.000 lei, fără TVA).

Aşa cum am amintit mai devreme, atribuirea se va face prin licitaţie deschisă, având unic criteriu de selecţie, “preţul cel mai scăzut” cu precizarea că în urma stabilirii ofertelor admisibile, înainte de stabilirea ofertei câştigătoare, autoritatea contractantă va organiza ca etapă finală licitaţie electronică. Vor fi invitaţi toţi ofertanţii care au depus oferte admisibile, să prezinte preţuri noi.

Reamintim că, în cursul lunii mai, Consiliul Judeţean Brăila a anunţat atribuirea loturilor Lapte şi Fructe către firma brăileană “Alpiline” aparţinând directorului Electrica - Distribuţie Brăila, Ştefan Rădulescu, în cadrul a două contracte multianuale care acoperă inclusiv anul şcolar 2018 - 2019, cu o valoare cumulată de peste 13,4 milioane lei, fără TVA. Cea mai mare pondere o are componenta “Lapte”, circa 10,46 milioane lei, fără TVA, în timp ce pentru “Fructe” preţul de atribuire a fost de aproape 2,95 milioane lei, fără TVA.

Mai trebuie spus că elevii brăileni au primit doar câteva luni din anul şcolar 2016 - 2017, mai precis din luna martie, componenta corn, fără lapte şi fără fructe, în restul perioadei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro