• acestea s-au desfășurat în cadrul „Cenaclului de umor pentru copii”, fiind coordonate de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal
Ediția de anul acesta a „Cenaclului de umor pentru copii” s-a încheiat prin atelierul de modelaj în lut „Zâmbetele din natură”, coordonat de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații cu Publicul a Muzeului Brăilei „Carol I”, desfășurat la Școala Gimnazială „Mihu Dragomir” din municipiu. La acest ultim atelier au participat elevi ai clasei a IV-a B, îndrumați de prof. Ionela Mocanu.
„Pornind de la propriile emoții, elevii au creat diferite expresii artistice în trei dimensiuni, unde diverse elemente din natură s-au îmbogățit cu sensuri adunate în povești pe care elevii le-au împărtășit între ei. Prin atelierele de educație muzeală, multidisciplinare, inspirate de patrimoniul Casei Umorului Desenat, nu doar că facilităm o atmosferă pozitivă de învățare, dar și contribuim la dezvoltarea unor abilități esențiale care vor ajuta copiii să navigheze cu succes în viața lor socială și profesională, prin beneficiile pe care umorul le aduce asupra dezvoltării lor emoționale, sociale și cognitive, stimulând, în același timp, gândirea creativă”, a precizat Elena Nicoleta Albu, educator muzeal.
Scopul principal al „Cenaclului de umor pentru copii”, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile, a fost acela de a le oferi celor mici o experiență plăcută și educativă, contribuind la dezvoltarea personalității lor și la încurajarea unei gândiri pozitive și creative. În acest fel, atelierele creative devin locul unde copiii se simt în siguranță și se exprimă liber.
„Felicitări tuturor celor 297 de elevi participanți la atelierele de modelaj în lut din cadrul ediției de anul acesta a cenaclului! Mulțumim profesorilor care aleg să desfășurăm împreună astfel de activități!”, a mai spus Elena Nicoleta Albu.